Wilt u altijd toegang hebben tot relevante bedrijfsinformatie, maar mist u data in uw systemen of wilt u data opschonen? Maak dan gebruik van een API (Application Programming Interfaces). Een API maakt systeemintegratie mogelijk. Door gebruik te maken van een Graydon API kunt u Graydon data integreren naar uw eigen systemen.

Voordelen voor gebruik API’s

In de digitale wereld van nu worden API’s steeds meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, NU.nl of de NS, allemaal bekende websites die informatie bieden die u nodig heeft, omdat ze met API’s werken. Bovendien is het gebruik van een API ook handig voor het bedrijfsleven. Een up-to-date database is essentieel. Toch kan het lastig zijn om fouten in uw database te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, waarbij klanten zelf hun gegevens moeten invullen en daarbij een typefout kunnen maken. Door gebruik te maken van een API kunt u uw database opschonen, zo voorkomt u verouderde en foutieve bedrijfsgegevens. Daarnaast kunt u ook een API gebruiken om uw data aan te vullen.

Graydon API’s

Het is belangrijk om snel en eenvoudig Graydon data in uw eigen systemen te integreren, daarom heeft Graydon haar eigen API’s ontwikkeld. Dit betekent dat u vanuit uw eigen systemen de database van Graydon kunt aanroepen en informatie die wordt teruggezonden zien in uw eigen systemen. Het is dus een volledige integratie in het klantsysteem. Met als voordeel dat u niet in verschillende systemen hoeft in te loggen, maar altijd bij alle data kunt vanuit eigen systemen. Graydon introduceert de volgende API’s:

  • API Company Profile: controleer uw huidige data. De API levert basis bedrijfsgegevens zoals NAWT, rechtsvorm, branche, sector, aantal werknemers etc.
  • API Credit Scores: met deze API kunt u de volgende elementen toevoegen in uw systeem: de Graydon rating, de betaalscore, het kredietlimiet, de kredietvlag en de Opheffingsscore.
  • API Opportunity scores: deze API laat zien waar de commerciële kansen liggen en welke bedrijven het snelst groeien. U kunt ook de Groeiscore ophalen met deze API. Door deze scoring toe te voegen kunt u precies zien waar u uw volgende campagnes op moet richten.
  • GDM API: hiermee kunnen financiële gegevens worden opgehaald zoals het kredietlimiet, PD-rating en betaalscores. Zo kunt u uw eigen decision model maken.

Bekijk de video waarin de vier typen Graydon API’s uitgelegd worden.

Bron: Graydon blog

Gerelateerd nieuws:

Graydon: “Hoe API’s helpen bij het optimaliseren van uw klantreis