Tijdens het ECP-EPN seminar "e-factureren voor het MKB" in het Utrechtse Mediaplaza zijn woensdagmiddag op verschillende wijzen de voordelen van elektronisch factureren op een praktijkgerichte wijze uit de doeken gedaan.

Dagvoorzitter Friso de Jong (Factuurwijzer, Platform ELFA) en Fou-Khan Tsang (Alfa Accountants & Adviseurs) openden de dag en praatten de aanwezigen bij over de stand van zaken van e-factureren in Nederland. Hierna konden ondernemers met belangstelling voor digitaal factureren een keuze maken uit het bijwonen van negen subsessies waarin door MKB-ers hun eigen ervaringen, overtuiging, adviezen en implementatieproces presenteerden.

Voorts werden drie ondernemers door organisator Arie van Bellen (ECP-EPN) aan de tand gevoeld over de ervaringen en uitwerking die zij hebben beleefd rond het invoeren van elektronisch factureren in hun branche.

Om het MKB – welke 99% van de alle Nederlandse bedrijven beslaat – te ondersteunen in hun keuze voor e-factureren en in een poging om twijfeld en koudwatervrees weg te nemen is het boekje ‘e-factureren voor het bedrijfsleven' gepresenteerd aan Staatssecretaris de Jager van Financiën, sinds 12 februari van dit jaar de aanjager van het versneld invoeren van e-factureren in Nederland.

In zijn toespraak benadrukte de bewindsman nogmaals dat de factuur vorm- en middelvrij kan worden aangeboden, dat de Belastingdienst ‘niet moeilijk zal doen met elektronisch factureren' en dat er jaarlijks 600 miljoen euro bespaard kan worden.

Ook werd de website www.e-factureren.info gelanceerd, waarop alles te vinden is over e-factureren en die dient ter ondersteuning voor organisaties die willen starten met het benutten van de voordelen van het digitaal versturen en verwerken van facturen

Bron: Platform Electronisch Factureren