De Lage Landen en Achmea Bank hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de portefeuille met consumentenkredieten van Achmea Bank naar De Lage Landen. De twee bedrijven hebben daartoe eerder deze week een koopovereenkomst getekend. Het aanbieden van consumentenkrediet behoort niet tot de kernactiviteiten van moederbedrijf Achmea, maar past wel binnen de activiteiten van De Lage Landen. De portefeuille heeft een omvang van ruim 200 miljoen euro. Overige financiële details worden niet bekendgemaakt.

De Lage Landen neemt alle medewerkers van Achmea Bank over die direct betrokken zijn bij deze portefeuille. Afronding van de verkoop staat gepland voor 1 maart 2011 en is afhankelijk van toestemming van de toezichthouders. Tot die tijd zullen Achmea Bank en De Lage Landen nauw samenwerken om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.

Jan Kusters, lid groepsdirectie van De Lage Landen en onder andere verantwoordelijk voor consumentenfinancieringsactiviteiten: "Wij zijn zeer tevreden met de overname van deze portefeuille. Hiermee bouwen we onze positie op de markt voor consumentenfinancieringen verder uit. Huidige klanten van Achmea Bank informeren wij op zo kort mogelijke termijn over de details van deze overdracht. Daarbij staan het hoge niveau van dienstverlening en de uitstekende leenvoorwaarden voorop."

Jurgen Stegmann, interim directievoorzitter van Achmea Bank: "Het aanbieden van consumentenkrediet behoort al geruime tijd niet meer tot de kernactiviteiten van ons moederbedrijf Achmea. Wij zijn blij met De Lage Landen een goede bestemming te hebben gevonden voor onze portefeuille, waarbij het borgen van de belangen van klanten en medewerkers voor ons het uitgangspunt was."

Bron: APS