Deloitte maakt vandaag de lijst met ‘Best Managed Companies’ 2012 van het Nederlandse midden- en grootbedrijf bekend.

Het zijn dit jaar 72 bedrijven die ondanks de economische tegenwind prima cijfers en performance laten zien. De sleutel tot dit succes lijkt een sterke focus op innovatie waardoor de bedrijven zich goed door de crisis slaan. Deloitte organiseert het Best Managed Companies programma dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met VNO-NCW en TiasNimbas Business School.

De jury concludeert dat het merendeel van de winnende bedrijven innovatie goed ingebed heeft in de bedrijfsvoering. Herman Roose, partner bij Deloitte en projectleider van Best Managed Companies: “Best Managed bedrijven zijn continue bezig met de volgende stap, met de toekomst. Zij passen niet alleen op de winkel maar richten zich nu al op de wereld ná de crisis. Daarmee zijn zij strategisch voorbereid op de toekomst die er fundamenteel anders uit zal zien.”

Zelfs uit branches waar het momenteel slecht gaat, komen Best Managed Companies voort. Geert Desmet, adjunct Professor van TiasNimbas Business School: “Een aantal goed draaiende bedrijven uit de reis,- de logistieke,- of installatie sector voldoen dit jaar aan de criteria van een Best Managed Company. Wij zien dat deze bedrijven vanuit hun kern opnieuw invulling geven aan bijvoorbeeld de producten en diensten, het verdienmodel of de marktsegmenten.”

Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl

 

Bron: Deloitte.nl