De Amersfoortse onderneemster Connie Maathuis is bekroond met de Entre Prix wisselring van de Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs (SVE).

De ring werd haar toegekend vanwege de bezieling waarmee zij haar bedrijf, NDA Incasso in Amersfoort, heeft opgebouwd en geleid. Daarnaast maakt zij indruk door haar innovatieve kijk op de deurwaarderssector en haar constante bereidheid om kennis te delen.

De Entre Prix gaat elk jaar naar een SVE-onderneemster die zich onderscheidt door haar maatschappelijk betrokken, innovatieve, duurzame en/of zingevende ondernemerschap. Connie Maathuis mag de ring nu een jaar lang dragen. Het juryrapport roemt haar grote kennis van zaken en haar onbedwingbare behoefte om een bijdrage te leveren aan de toekomst. Zij bewijst dat je als onderneemster een zakelijke aanpakker kunt zijn en tegelijkertijd een warm hart voor mensen kunt hebben.

Al sinds de jaren negentig loopt Connie Maathuis mee in de wereld van deurwaarders en incassobureaus. Sinds 2004 was zij algemeen directeur en mede-eigenaar van NDA Incasso in Amersfoort. Recent nam zij afscheid van haar bedrijf dat zij in 2013 verkocht. In de incasso- en deurwaarderswereld was Maathuis actief in uiteenlopende bestuursfuncties (o.m. bij VVCM/VCMB), maar ook als trainer en docent. Ze ontwikkelde innovatieve incassoproducten als NDAkte en InKas.Zo! waarmee vorderingen ‘menselijker’ en doeltreffender kunnen worden geïnd.

Connie Maathuis houdt van het contact met mensen en is een absolute netwerker. Ze is actief bestuurslid van bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 en Proef Amersfoort. Van 2008 tot 2012 was ze voorzitter van de SVE, het oudste landelijke netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Nederland. Zo maakte ze voor het eerst écht kennis met de waarde en kracht van vrouwelijk ondernemerschap. In die lijn is het dan ook niet meer dan logisch dat zij een van de founders is van Sisterhood in Business, een nieuw netwerk van ambitieuze vrouwelijke ondernemers dat zich onder meer sterk inzet voor mentortrajecten.

De laatste jaren zocht Maathuis door gedachtewisselingen met out-of-the-box denkers bewust de mogelijkheden op om persoonlijk te groeien. Zij is bezig met een boek met de intrigerende titel Iemand moet het doen en staat op de drempel van een groot, nog onuitgesproken avontuur dat zij in 2015 ten uitvoer hoopt te brengen.

Duurzaam gewonnen goud

Het is de vijfde keer dat de Entre Prix wordt toegekend. Deze gouden wisselring werd in opdracht van de SVE vervaardigd in het atelier van de Peruaanse Veronica Diaz, in het kader van het creëren van kansen voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Voor het sieraad maakte zij gebruik van Oro Verde, duurzaam gewonnen goud uit Chocó in Colombia.

Over de SVE

Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs (SVE), opgericht in 1985 is het oudste landelijke netwerk van vrouwelijke ondernemers in Nederland. Doel is het stimuleren en zichtbaar maken van vrouwelijk ondernemerschap. SVE biedt haar deelnemers uiteenlopende mogelijkheden om kennis op te doen, ervaring uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.

Connie Maathuis

Connie Maathuis

Bron: www.sve.nl