Gisteren tijdens de 10e editie van Credit Expo in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein heeft de stichting DigiTrage de prestigieuze VVCM Credit Management Innovation Award 2014 gewonnen. Incassade en Incassotool eindigden respectievelijk op nummer twee en drie.

De VVCM Credit Management Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop credit management plaatsvindt. Zeven bedrijven hadden dit jaar een innovatieve case ingediend.

Bij de uitreiking van de Innovation Award legde VVCM-voorzitter Martin van der Hoek uit waarom de vakjury unaniem voor Stichting DigiTrage heeft gekozen: ‘Procederen is in Nederland een zeer grote en toenemende kostenpost voor bedrijven met betalingsgeschillen. Procederen is bovendien ingewikkeld en tijdrovend. De digitale arbitrageprocedure van DigiTrage is zowel door de lagere kosten als de eenvoud een uitstekend alternatief.’

De voorzitter van DigiTrage, Mr. Gijs Poorter, reageerde enthousiast op de uitverkiezing: ‘Het winnen van de VVCM Credit Management Innovation Award is een erkenning vanuit de creditmanagementbranche voor onze organisatie. We zijn hier erg trots op. Het is daarnaast voor ons een mooie kans om zoveel mogelijk bedrijven kennis te laten maken met DigiTrage en zo te laten profiteren van deze innovatieve, laagdrempelige, klantvriendelijke en betaalbare wijze van procederen.’

Zeven innovaties in Credit Management

Naast Stichting DigiTrage dongen nog zes bedrijven mee naar de VVCM Credit Management Innovation Award 2014. In alfabetische volgorde:

  • Huurincasso Platform: benchmark voor credit management binnen woningcorporaties.
  • Incassade: gedragsbeïnvloeding van debiteuren via speciaal ontworpen envelop.
  • Incassotool: een systeem-onafhankelijk platform voor de uitwisseling van vorderingen.
  • Parker Hannifin: dashboard dat realtime overzichten genereert uit het financiële systeem
  • Schuman Incasso: online creditmanagementsysteem Twiga voor het MKB.
  • Stichting Faircasso: maatschappelijk verantwoord incasseren zonder winstoogmerk.
  • Stichting DigiTrage: digitale arbitrageprocedure voor betalingsgeschillen.

De jury van de Credit Management Innovation Award, bestaande uit Dr. Jan Vis MBA CMC RV, partner BrightOrange Talanton (juryvoorzitter), Martin van der Hoek, voorzitter VVCM; Nadja Jungmann, Lector rechten, schulden en incasso Hogeschool Utrecht; Marco van Katwijk, Manager Tone of Voice Betalen Essent / Credit Manager van het jaar 2014 en Arjen de Vries, Directeur Co-Pay / winnaar Credit Management Innovation Award 2013, beloonde Incassade Deurwaarders en Incasso, en Incassotool met een eervolle tweede en derde plaats.

Bron: www.creditexpo.nl