Om achterstallige debiteuren een laatste kans te bieden alsnog tot betaling over te gaan heeft de creditmanagement afdeling van netwerkbeheerder Enexis de AcceptEmail module van Credit Tools in gebruik genomen.

Deze module die zowel op de CreditManager als de Collector software “ingeklikt” kan worden geeft de debiteurenbeheerder de mogelijkheid tijdens zijn telefoongesprek met de debiteur hem of haar een AcceptEmail te sturen.

Nog tijdens het gesprek kan de medewerker volgen of de betaling daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Daarmee kunnen verdere maatregelen op dit moment meteen stopgezet worden. Indien blijkt dat de debiteur niet in staat is de betaling te verrichten, dan kunnen meteen duidelijke afspraken gemaakt worden over hoe de achterstand weggewerkt dient te worden.

Volgens technisch applicatiebeheerder Eric Halmans van Enexis levert de module niet alleen forse tijdbesparing op, maar dringt het ook daadwerkelijk de DSO terug omdat er meteen duidelijkheid is over de vraag of een debiteur kan en wil betalen. Doordat de module naadloos integreert in CreditManager en daarmee de gegevens van de debiteur en van zijn openstaande posten meteen paraat heeft, is het versturen van een AcceptEmail een kwestie van slechts tweemaal klikken.

 

Bron: www.creditexpo.nl