Ricoh, leverancier van diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen en EuroSystems, leverancier van softwareoplossingen in de credit managementketen, hebben een samenwerking gesloten. Eindgebruikers kunnen voortaan rechtstreeks vanuit de software van EuroSystems documenten in een hoog volume (bijvoorbeeld dagvaardingen en loonbeslag) verwerken.
De bundeling van krachten van de beide ondernemingen maakt het daarnaast mogelijk dat documenten aan elkaar worden gelinkt. Relevante documenten uit diverse dossiers worden met elkaar verbonden zodat de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar komt, en de juiste vervolgstap gezet kan worden.

Dat beide toonaangevende spelers de handen in éénslaan biedt eindgebruikers naast het verwerken van grote aantallen documenten en het koppelen van documenten, diverse andere voordelen. Digitalisering van documenten leidt tot kostenvoordeel. De snelheid waarmee documenten gedistribueerd kunnen worden, stijgt. Het proces waarmee documenten behandeld worden, is tenslotte veel minder foutgevoelig.

Erik Koch, directeur EuroSystems: "De steeds hogere eisen die door de markt worden gesteld qua compliancy, snelheid en volume, verandert zowel het input management als scannen, e-mail, als het output management met print en mail. Het werken verandert voortdurend en EuroSystems wil haar klanten daarbij optimaal ondersteunen. Vanuit die visie is er dan ook voor gekozen om samen te werken met Ricoh. Dat partnerschap gaat ervoor zorgen dat de gebruikers van de software van EuroSystems kunnen blijven beschikken over de in- en outputoplossingen die het beste bij hun behoefte past."

Paul Nanninga, sales director Ricoh: "Het is fantastisch om te zien dat Ricoh's Strategic Alliance Beleid opnieuw zijn vruchten afwerpt. De samen met marktleider EuroSystems ontwikkelde nieuwe functionaliteiten gaan de business van de eindgebruikers verder optimaliseren, waardoor de klant zich kan richten op haar eigen kerntaken."

Bron: creditexpo.nl