Met nog twee weken te gaan zal de dertiende editie van Credit Expo op donderdag  2 november weer losbarsten. Tijdens dit toonaangevende event voor de Nederlandse creditmanagementsector zullen vier genomineerde kandidaten strijden om de titel VVCM Credit Manager van het Jaar 2017. De redactie van Credit Expo licht alvast een klein tipje van de sluier op. In dit artikel vertellen we kort iets over de kandidaten, hun dagelijkse werkzaamheden en motivatie.

Laurette Fettig, Teammanager Credit Management & Payments EON Benelux Levering

Laurette is al ruim 16 jaar actief in Credit Management. Na haar studie Europese Marketing en Management Communicatie heeft zij diverse Credit Management opleidingen en trainingen gevolgd. Dit jaar mogen we Laurette feliciteren met het behalen van haar certificaat Blackbelt in Lean. We vroegen Laurette wat haar zo aantrekt in Credit Management. Laurette: “Credit Management is een enorm veelzijdig vakgebied waarin de werking van de gehele keten centraal staat en waarbij het doel is om mensen te laten betalen met behoud van klanttevredenheid. Iedere dag werk ik met een flinke dosis energie samen met mijn team voor het beste resultaat voor alle partijen.

Henk Heinhuis, Manager Incasso & Debiteurenbeheer Woningstichting Eigen Haard

Als afgestudeerd bedrijfseconoom (HBO) en controller (Post-HBO)  heeft Henk een langjarige ervaring in diverse financiële en administratieve functies opgedaan. Met recht mogen we Henk een financieel allrounder noemen. Sinds juli 2014 is Henk actief als Manager Incasso & Debiteurenbeheer bij woningcorporatie Eigen Haard. In deze rol heeft hij een actief en preventief incassobeleid opgezet. Wat maakt credit management voor hem zo interessant? Henk: “Ik laat mij graag inspireren door binnen en buiten de branche kennis op te doen en innovaties te ontdekken. Ik vind het een uitdaging om deze inzichten toe te passen. Ik heb hierbij drie belangrijke drijfveren: de organisatie, de huurder en schuldenproblematiek in het algemeen.

Ellen Hensbergen, Head Special Servicing Mortgages NIBC Bank

Als Master in International Relations en Organisations heeft Ellen diverse rollen in de bancaire wereld vervuld. Sinds juli 2015 geeft zij bij NIBC leiding aan de afdeling Special Servicing Mortgages, die zich richt op het achterstandsbeheer van de hypothekenportefeuille (het totale bijzonder beheer traject inclusief klantbehoud). Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van het actief en preventief beheer. Het doel is om in een zo vroeg mogelijk stadium een structurele oplossing te vinden, die het klantbelang zoveel mogelijk dient. Wij vroegen Ellen wat haar zo aanspreekt in dit werk. Ellen: “In dit werk gaat het erom, dat je op beslissende momenten het verschil kunt maken voor zowel de klant als de bank. Met onze kennis, ervaring en inzicht in de financiële gezondheid van de klant, kunnen we de klant snel helpen om een structurele oplossing te vinden voor hun situatie. Hierdoor kunnen we eventuele verliezen voor zowel de klant als de bank tot een minimum beperken.

Peter Spruijt, Manager Credit Collection & Invoicing Samskip Multimodal BV

Peter heeft in zijn veelzijdige carriere zowel commerciële als credit management rollen bij diverse internationale bedrijven vervuld. Met Post HBO Management Control als basis weet hij als geen ander hoe belangrijk klantgerichtheid, service en bedrijfsprocessen zijn. Voor Samskip Multimodel is hij sinds 2013 verantwoordelijk voor het credit management beleid. Wat spreekt Peter zo aan in credit management? Peter: “Credit management is net sport, waarbij je scoort door de betaling binnen te halen. De credit manager is de coach die het maximale uit zijn team van verdedigers en aanvallers probeert te halen.

Het beloofd een spannende strijd te worden, die u live kunt meemaken tijdens de aankomende Credit Expo. De redactie van Credit Expo wenst Laurette, Henk, Ellen en Peter alvast veel succes met de voorbereidingen voor hun presentatie!

Wilt u de uitreiking van de VVCM Credit Manager van het jaar Award bijwonen? Bezoek gratis de Credit Expo 2017. Registreer direct via de button hieronder.