Experian, de wereldwijde informatieleverancier, kondigt de lancering aan van Portfolio Management, een nieuwe incassoservice. Met deze nieuwe innovatie kunnen bedrijven in Nederland, van klein tot groot, profiteren van geavanceerde instrumenten om gesegmenteerde incassostrategieën in te zetten.

Het Portfolio Management pakket wordt geleverd als een geïntegreerde service en vraagt minimale setup kosten en -tijd en geen investering in infrastructuur. Voor het nauwkeurig beoordelen van debiteurenrisico's en de kans op succesvol incasseren, maakt de service volledig gebruik van alle klantgegevens, (eventueel) externe data, software en analyses.
Het Portfolio Management pakket segmenteert de debiteurenportefeuille waardoor de meest geschikte acties per type debiteur kunnen worden vastgesteld.

De acties in het Portfolio Management pakket zijn gebaseerd op een reeks best practice behandelstrategieën en ontwikkeld door het incasso consultancy team van Experian.
Deze strategieën zijn een leidraad voor de timing en de wijze van communiceren met wanbetalers en volledig afgestemd op hun specifieke omstandigheden.

De service biedt ook gedetailleerde rapportages over de incassoresultaten en biedt gebruikers de mogelijkheid naast bestaande methoden nieuwe strategieën te ontwikkelen voor verdere optimalisatie.

Marco Nobel, business line manager Experian Decision Analytics, merkt op:
"Met de lancering van het Portfolio Management pakket toont Experian opnieuw haar innovatiekracht in debiteurenmanagement. De service vraagt nagenoeg geen investering en levert direct verbeteringen op in het inning- en incassotraject."

In het huidige economische klimaat worden bedrijven, zoals banken, telecom, utiliteit, verzekeraars, incasso instanties en overheidsinstellingen, geconfronteerd met grote incasso-uitdagingen die om adequate actie vragen. De nieuwe Portfolio Management oplossing biedt interessante mogelijkheden voor alle bedrijven, van klein tot groot.