De Nederlandse FinTech Facevalue en Pagero, de wereldwijde serviceprovider voor cloudgebaseerde e-facturatieoplossingen, maken vandaag bekend dat zij een strategische samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. De samenwerking versnelt naar verwachting voor beide bedrijven de groei in de snelgroeiende innovatieve markt van wereldwijde digitalisering en werkkapitaaloptimalisatie.

Eenvoudig elektronisch factureren

Alle klantaccounts van Facevalue zijn nu automatisch gereed voor elektronische facturatie. Elke factuur die wordt gedeeld met het platform van Facevalue kan via het netwerk van Pagero direct als e-factuur in het boekhoudsysteem van de ontvanger worden afgeleverd. Dit verbetert de verwerkingstijd en reduceert het aantal fouten.

Op dezelfde manier kunnen de factuurgegevens van Pagero’s klanten voor analysedoeleinden worden overgedragen aan Facevalue. Facevalue vermeldt de huidige waarde van elke vordering die aan kopers wordt aangeboden, waardoor leveranciers geheel zelf kunnen beslissen welke vorderingen zij willen verkopen.

De oplossing van Facevalue voor debiteurenfinanciering is enorm flexibel en heeft geen vaste kosten. Ondernemers zijn vrij om te bepalen welke vorderingen zij willen verkopen en Facevalue neemt daarna alle kredietrisico’s op zich. De vorderingen worden met name gekocht op basis van de financiële draagkracht van de debiteur en het trackrecord van de leverancier. Zie ook: fcvl.com/landing-page/supplier

Een ander voordeel is dat Pagero goedgekeurd is door de Nederlandse Peppolautoriteit als aanbieder van e-facturatie via het Peppol-netwerk. Peppol is een raamwerk dat is ontworpen voor het mogelijk maken van eenvoudige e-facturering en de veilige uitwisseling van zakelijke documenten tussen publieke en private instellingen wereldwijd. Zie ook: pagero.com/news/pagero-approved-by-npa

Eenvoudige oplossingen voor bedrijfsgroei

Neels Bornman, Chief Executive van Facevalue – “Door het combineren van elektronische facturatie en debiteurenfinanciering voor Europa en het Verenigd Koninkrijk, bieden Facevalue en Pagero een gezamenlijke oplossing die automatisering van bedrijfsprocessen en werkkapitaaloptimalisatie combineert in een markt met veelbelovende groeimogelijkheden.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat ons partnerschap veel mogelijkheden biedt voor bedrijven om hun debiteurenprocessen te stroomlijnen en optimaliseren. Door de samenwerking met Facevalue krijgen meer bedrijven toegang tot vereenvoudigde e-facturatie en data-analyse wat hen helpt om toekomstplannen te maken en zich te concentreren op groei.” aldus Pagero Partner Manager van BeNeLux, Heike Braakhuis.

Bron: Creditexpo.nl