Dit jaar is de Factuurmonitor in een nieuw jasje gestoken: de E-invoicing Trend Map. Deze is 17 mei 2011, tijdens de vierde editie van het drukbezochte Factuurcongres, voor het eerst gepresenteerd. Aan de hand van de kaart van het Londens metrostelsel wordt de markt rond e-factureren in Nederland in beeld gebracht.

Elk jaar wordt de stand van zaken rond e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking bondig weergegeven en helder toegelicht in de onafhankelijke Factuurmonitor. Dit jaar heeft Factuurwijzer haar creativiteit erop losgelaten en is er een E-invoicing Trend Map tot stand gekomen.

Bij deze interessante, creatieve en kleurrijke verschijning is wel enige uitleg nodig.Elke lijn staat voor een thema rond e-factureren en/of geautomatiseerde factuurverwerking. De volgende thema’s zijn weergegeven: betalen, boekhoudpakketten, elektronisch factureren, factuurautomatisering, organisaties & initiatieven, processen & regels, investeringscomponenten, online factureren & overige en techniek. De manier van plaatsing is gebaseerd op de mate van populariteit. Hoe populairder het station is, des ter dichter het station bij het centrum wordt geplaatst. Bij Digipoort, in hartje centrum, ziet u een sterke verbondenheid tussen verschillende thema’s, hier komen verschillende onderwerpen (wegen) samen.

Voordelen
De Factuurmonitor staat, net als in 2009, in het teken van de dienstverleners.Het verschil ten opzichte van de vorige jaren is onder andere te zien in de vormgeving, maar het streven blijft nog steeds: het gebruik van de elektronische factuur stimuleren! Kwaliteit en adoptie zijn hierbij van goot belang. Met voordelen als: kostenbesparend, milieuvriendelijk, snel, gemakkelijk en meer controle probeert Factuurwijzer organisaties te overtuigen. Met de E-invoicing Trend Map wil Factuurwijzer organisaties een duidelijk beeld geven van de stand van zaken op het gebied van e-factureren.

Kortom, de E-invoicing Trend Map laat in een oogopslag zien waar het met e-factureren in Nederland en Europa heen gaat en maakt navigeren binnen het onderwerp een stuk eenvoudiger.

Downloaden
De E-invoicing Trend Map is kosteloos te downloaden op de website van Factuurmonitor: www.factuurmonitor.nl

Bron: Platform ELFA