Focum vergroot haar slagkracht door het nemen van een meerderheidsbelang in de MDS Group in Abcoude.

Dit heuglijke feit werd maandag 8 oktober 2012 gevierd met de ondertekening van de overeenkomst. Focum werkt al zeven jaar samen met MDS. De twee partijen hebben vanwege hun wederzijds aanvullende diensten een nauwe commerciële band. “We kennen elkaars kwaliteiten en vinden elkaar in de bedrijfscultuur van innoveren, kansen pakken en de handen uit de mouwen steken voor de klant”, zegt Richard Mol, directeur en eigenaar van Focum.

Profijt voor klanten

Klanten profiteren optimaal van deze stap. “De winst zit in de uitbreiding van de dienstverlening en de bundeling van expertises. Bedrijven kunnen nu bij ons terecht voor het complete proces van klantenwerving, klantacceptatie, klantbeheer, debiteurenbeheer en non-betaling”, zegt Richard Mol. Op termijn zal MDS onder de naam Focum gaan werken.

Focum blijft groeien

De uitbreiding van Focum is een logische stap in de groei die ons bedrijf doormaakt. Met MDS erbij ontstaat een organisatie met ruim 30 medewerkers. “Gezien de specifieke dienstverlening van Focum en de toenemende vraag vanuit de markt, zijn wij mede door deze acquisitie in staat versneld te groeien”, aldus Richard Mol.

Uitbreiding én verbreding

Het effect van de samenwerking is niet alleen uitbreiding in omvang, maar ook verbreding qua dienstverlening. Richard Mol omschrijft dit als volgt: “Focum biedt intelligente en innovatieve oplossingen zoals AchterafBetalen.nl en Vorderingenbeheer en stelt zijn klanten in staat om krediet- en betalingsrisico’s te beperken en het incassorendement te optimaliseren. Dankzij deze samenwerking lopen we nu ook voorop in marketing en datakwaliteitoplossingen.

Ook de mogelijkheid om bedrijfsadressen te leveren is een waardevolle toevoeging voor Focum. Diensten waarmee de marketingkansen van onze klanten vergroten. Met het softwareplatform van MDS (Agility) hebben onze klanten een fantastische online oplossing voor datamanagement. Dat past allemaal binnen Focums doelstelling een compleet pakket aan oplossingen te bieden binnen de volledige klantlevenscyclus: van klantselectie tot non-betaling.”

Focum is een van exposanten op de 8e Credit Expo op woensdag 14 november 2012 in het Nieuwegein Business Center. U vindt Focum op standnummer NB.53 

Bron: www.creditexpo.nl