Amsterdam is niet blij met de invoering van een nieuwe wet door minister Klink. Volgens de gemeente wordt met deze wet op de bronheffing de schuldhulp van de vier de grote steden (G4) in de war geschopt.

Met deze wet kan worden ingehouden op een uitkering of inkomen in geval van wanbetaling. Volgens de gemeente kunnen hierdoor Amsterdammers met een betalingsachterstand bij hun zorgverzekeraar niet meer vroegtijdig door de gemeente geholpen worden.

Amsterdam startte op 1 januari 2009 met ‘De Vroeg Eropaf'-methode waarbij de gemeente en partners snel ingrijpen bij betalingsachterstanden. Met de nieuwe wet zijn de schuldenaren weer terug bij af, meent de G4.

Wethouder Ossel: "De gemeente wil voorkomen dat schulden van Amsterdammers oplopen door er vroeg bij te zijn. Daar hebben we goede ervaringen mee en die methode willen we uitbreiden, Door de nieuwe wet lopen we achter de feiten aan omdat we geen meldingen krijgen. Als we verder oplopende schulden willen voorkomen, moet de minister snel afspraken maken met de vier grote steden."

Bron: creditexpo.nl