Wie wint de VVCM Credit Management Innovation Award 2014?

Incassade, Incassotool en Stichting DigiTrage zijn de drie genomineerden voor de VVCM Credit Management Innovation Award 2014. Wie wordt de uiteindelijke winnaar? Dat zal blijken op donderdag 6 november aanstaande om 17.00 uur bij de uitreiking van de Credit Management Innovation Award tijdens de netwerkborrel op de Credit Expo.

De VVCM Credit Management Innovation Award is bedoeld voor mensen en/of organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in credit management. Voor de Award 2014 hebben zeven bedrijven een innovatieve case ingestuurd. In alfabetische volgorde:

  • Huurincasso Platform: benchmark voor credit management binnen woningcorporaties.
  • Incassade: gedragsbeïnvloeding van debiteuren via speciaal ontworpen envelop.
  • Incassotool: een systeem-onafhankelijk platform voor de uitwisseling van vorderingen.
  • Parker Hannifin: dashboard dat realtime overzichten genereert uit het financiële systeem
  • Schuman Incasso: online creditmanagementsysteem Twiga voor het MKB.
  • Stichting Faircasso: maatschappelijk verantwoord incasseren zonder winstoogmerk.
  • Stichting DigiTrage: digitale arbitrageprocedure voor betalingsgeschillen.

De ingezonden cases zijn beoordeeld door de onafhankelijke jury van de Credit Management Innovation Award, bestaande uit Dr. Jan Vis MBA CMC RV, partner BrightOrange Talanton (juryvoorzitter), Martin van der Hoek, voorzitter VVCM; Nadja Jungmann, Lector rechten, schulden en incasso Hogeschool Utrecht; Marco van Katwijk, Manager Tone of Voice Betalen Essent en Credit Manager van het jaar 2014 en Arjen de Vries, Directeur Co-Pay en winnaar Credit Management Innovation Award 2013.

Deze voorselectie heeft geresulteerd in drie nominaties: Incassade, Incassotool en Stichting DigiTrage. De winnaar wordt op 6 november aanstaande bekend gemaakt tijdens de Credit Expo.

In de eindejaarseditie van het vakblad De Credit Manager, te verschijnen medio december, komen deze cases inclusief die van de winnaar uitgebreid aan bod.

Bron: VVCM