Op woensdag 16 januari 2013 nam de Raad van Bestuur van GGN een ISO-27001-certificaat in ontvangst van auditor BSI.

GGN is daarmee de eerste grote creditmanagementorganisatie met een gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging.

GGN behandelt op jaarbasis ongeveer één miljoen dossiers van personen en bedrijven die openstaande vorderingen hebben. Mede gezien de privacygevoelige gegevens die GGN verwerkt, heeft GGN als belangrijke doelstelling om haar informatiebeveiliging op een zeer hoog niveau te waarborgen.

Met het ISO-27001-certificaat heeft GGN als eerste grote creditmanagementorganisatie in Nederland een hoogwaardig, gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging. Daarmee beveiligt GGN de data van opdrachtgevers en hun debiteuren op een effectieve wijze en kan zij die beveiliging continu, meetbaar, naar een hoger niveau worden gebracht.

ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging, net zoals ISO 9001 dat voor kwaliteit is. De standaard beschrijft een methodologie voor de implementatie van informatiebeveiliging. Een onafhankelijke auditor bevestigt dat de informatiebeveiliging zo goed mogelijk is ingevoerd door te certificeren. GGN behoort nu tot de circa 200 ISO-27001-gecertificeerde organisaties in Nederland.

Bestuursvoorzitter Henk Keizer: “Wij zien het als een vanzelfsprekendheid dat een organisatie als GGN, die grote hoeveelheden privacygevoelige data beheert, de beveiliging van die gegevens continu monitort en bijstelt. Wij doen dit voor al onze stakeholders, onze opdrachtgevers en onze debiteuren. Zij mogen erop rekenen dat wij ook op dit terrein voorop willen lopen. We zijn er natuurlijk trots op dat we ons tot de selecte groep mogen rekenen die haar zaken gegarandeerd op orde heeft! Dat wordt zwart op wit bevestigd met het ISO-27001-certificaat.”

Bron: www.creditexpo.nl