Over strategieën om de maatschappelijke waarde van een sociaal incassoproces te berekenen                                                         
Of je nu al bezig bent met sociaal incasseren of nog aan het verkennen bent hoe je dit integreert in jouw incassoproces: veranderingen in beleid en operatie zijn uitdagend. De focus op kortetermijnwinsten en financiële prestaties zit hierbij vaak in de weg. Terwijl de business case op de langere termijn wel degelijk positief uitpakt. In dit webinar laten we je zien hoe je de strategische voordelen van sociale incasso concreet én kwantificeerbaar maakt. Met praktijkvoorbeelden van Eneco en Coöperatie VGZ!

Sociaal incasseren is een mensgerichte incasso-aanpak gericht op haalbare en duurzame oplossingen voor klanten, schuldeisers en de maatschappij. Het brengt financiële en strategische voordelen, zoals het versterken van de klantloyaliteit en het verminderen van sociaal-maatschappelijke kosten. En het biedt kans om proactief in te spelen op veranderende wet- en regelgeving. Denk aan de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening (WKI) en de Corporate Social Responsiblity Directive (CSRD).

In dit webinar:

  • Leer je over effectieve rekenmethoden om de impact van sociaal incasseren te kwantificeren en analyseren.
  • Maak je kennis met praktische instrumenten voor de succesvolle implementatie en voortdurende verbetering van sociaal incasseren binnen je organisatie.
  • Hoor je hoe de concrete waarde van sociaal incasseren je helpt in het nemen van strategische beslissingen die zowel zakelijk als maatschappelijk impactvol zijn.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 4 april
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur
Locatie: Online (Registratie is kosteloos, maar wel vereist)

Sprekers

  • Miki Peric, Social Energy Transition Manager bij Eneco
  • Arjan Knegt, Missieleider/Expert Doelgroep en Propositie-ontwikkeling bij Coöperatie VGZ

Hier ga je na het webinar mee weg

  • Strategieën om drempels zoals interne weerstand, financiële overwegingen en technologische uitdagingen te overwinnen.
  • Informatie over de praktische toolbox die jou als manager helpt om keuzes te maken, impact te meten en inzichten te verkrijgen bij klanten.
  • Voorbeelden van hoe organisaties zoals Eneco en Coöperatie VGZ werken aan de implementatie van sociaal incasseren.

Dit webinar is bestemd voor

Iedereen met een beslissingsbevoegde of leidinggevende rol die direct of indirect te maken heeft met een incassoproces van een organisatie. Denk aan directeuren, verantwoordelijkheden voor financieel en strategisch beleid, incasso- en creditmanagers en risicoanalisten.

Schrijf je vandaag nog in om je plek te reserveren – deelname is gratis.

Samen bouwen we aan een meer mensgerichte aanpak van schulden! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Bron: Purpose