In 2011 zijn 9.440 bedrijven failliet gegaan. In 2012 verwacht Graydon geen beter beeld.

Een belangrijke reden is het terughoudende beleid van banken over financiering van debiteurenportefeuilles. Graydon en D-Basics bieden bedrijven vanaf april een software oplossing om hun debiteurenrisico te verlagen. Hierdoor kunnen banken met vertrouwen de gecontroleerde openstaande posten wel maximaal financieren.

Algemeen directeur Graydon Nederland Gertjan Kaart stelt: “Één van de grootste problemen die wij op dit moment zien, is dat ondernemers zeer moeilijk krediet krijgen van banken. Dat komt voor een belangrijk deel door een gebrek aan vertrouwen bij het financieren van debiteurenportefeuilles van hun klanten. Oplopende betalingstermijnen en ondoorzichtige debiteurenportefeuilles maken het voor banken moeilijk kredietrisico’s te kunnen inschatten.”

Daarom is Graydon, een bedrijf met meer dan 120 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsinformatie en incasso, een samenwerking aangegaan met D-Basics, een financiële softwareleverancier die bedrijven in staat stelt digitaal hun debiteurenportefeuilles te versturen naar banken.

Door de directe samenwerking kunnen bedrijven hun openstaande posten automatisch toetsen aan de door Graydon voor dat bedrijf geadviseerde kredietlimiet. Vervolgens krijgt de bank digitaal de gecontroleerde openstaande posten én kan de bank zelf ook gebruik maken van de kredietlimietcontrole. Door een actueel én professioneel kredietbeleid beperkt de ondernemer zijn debiteurenrisico door nooit boven de door Graydon geadviseerde kredietlimiet te leveren. En kan de bank met vertrouwen de gecontroleerde openstaande posten maximaal financieren.

Gertjan Kaart: ‘Goede informatie herstelt wederzijds vertrouwen tussen banken en bedrijven.” Met deze unieke samenwerking brengen we snelheid en duidelijkheid in het kredietproces tussen bedrijven en de bank. We nemen een flink stuk onzekerheid weg bij banken door een goede beoordeling van debiteuren. En we leveren de bedrijven een middel om vertrouwen te communiceren.”

Bron: www.creditexpo.nl