Graydon heeft op vrijdag 12 oktober 2012 als één van de eerste kredietinformatie- en incassobureaus het certificaat voor ISO 9001 in ontvangst genomen.

Daarmee is aangetoond dat Graydon een kwaliteitsmanagementsysteem heeft ingericht dat zorgt voor een consistente wijze van dienstverlening die voldoet aan de eisen van de klant en van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Kredietoordeel moet transparant zijn

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement en kijkt naar servicegerichtheid, transparantie en opleiding en coaching van medewerkers. Uit de uitgebreide audit die is gedaan, blijkt dat Graydon op al deze onderdelen bovengemiddeld scoort.

Daarnaast voldoet Graydon aan de 10674 norm. Dit bevestigt dat de ratings van Graydon duidelijk en transparant zijn. Belangrijke onderdelen zijn de objectiviteit in het rating proces, de voorspelkracht van de rating en innovaties op de beoordelingsmodellen. Ook moet het ratingbureau transparant zijn in de procedures en methoden die worden gebruikt, zodat externe partijen kunnen begrijpen hoe een beoordeling tot stand komt.

Bevestiging kwaliteit

Sinko Borst, Productie Directeur van Graydon: ‘Wij zijn trots. Als credit management specialist blijven wij continu innoveren, zodat onze klanten op alle mogelijke manieren de beste business oplossingen krijgen. De certificering bevestigt dit. Het is voor ons de kers op de taart dat de externe auditor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze kredietbeoordelingen officieel heeft vastgesteld.’

Bron: www.creditexpo.nl