Nieuwe software van Nextens biedt zowel efficiënte btw-terugvordering als toegang tot kennis over alle btw-wetgeving wereldwijd

Nextens, marktleider in aangiftesoftware en -analytics, lanceert vandaag Grip Internationaal. Deze software is ontwikkeld voor bedrijven die in de operatie kosten in het buitenland maken, bijvoorbeeld met beursbezoeken, hotelovernachtingen en zakelijk verkeer. Nextens heeft Grip Internationaal ontwikkeld om in het buitenland betaalde btw gemakkelijk terug te vorderen en fiscaal professionals meer inzicht te geven in internationale btw-wetgeving. Grip Internationaal kenmerkt zich door de software BTW Refund en Naslag Internationaal. Daarnaast zijn ook de functionaliteiten van het eerder dit jaar gelanceerde Nextens Grip beschikbaar.

Minder geld laten liggen door btw-terugvordering

BTW Refund is software waarmee bedrijven gemakkelijk btw kunnen terugvorderen van in het buitenland gemaakte uitgaven. Nu is dat door per land wisselende wetgeving vaak nog een omslachtig en tijdrovend proces, waardoor bedrijven hier onnodig veel tijd en geld aan kwijt zijn. Zo bleek uit eerder onderzoek van SAP dat er in 2021 wereldwijd 61,7 miljard euro beschikbaar was om terug te vorderen. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat 54 procent van de internationaal betaalde btw niet wordt teruggevraagd wegens de complexiteit ervan. Dankzij de hoge mate van automatisering in BTW Refund zijn fiscaal professionals in staat btw zelfstandig en efficiënter terug te vorderen. Nextens is de eerste partij die deze software biedt.

Btw-wetgeving van 43 belangrijkste economieën inzichtelijk

Naslag Internationaal is een internationale uitbreiding op het al bestaande product Nextens Naslag, waarmee gebruikers inzicht krijgen in fiscale wet- en regelgeving. In Naslag Internationaal is momenteel de btw-wetgeving van de 43 belangrijkste economieën wereldwijd inzichtelijk en dit aantal wordt constant uitgebreid. Het grote voordeel van Naslag Internationaal is de uniforme weergave van btw-wetgeving per land, waardoor vergelijken eenvoudig is.

Juliette Goetzee, Managing Director bij Nextens: “Toen wij in contact waren met onze klanten over de ontwikkeling van deze software, waren er meerdere partijen die er pas gedurende het gesprek achter kwamen hoeveel geld zij eigenlijk lieten liggen door het niet terugvorderen van internationaal betaalde btw. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf praten we dan al snel over heel serieuze bedragen. Ik ben trots dat wij door onze vaste formule van het combineren van software en kennis, een product hebben ontwikkeld dat het btw-terugvorderproces toegankelijker maakt, waardoor bedrijven minder geld op de plank laten liggen.”

Bron: Nextens