Uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 214 IT-professionals blijkt dat 50 procent nog altijd geen vertrouwen heeft in de beveiliging van public clouds.

Op de vraag naar beperkingen van de public cloud staat beveiliging op nummer 1, gevolgd door afhankelijkheid (20%) en performance (18%). De top 5 wordt afgesloten door flexibiliteit (12%) en beschikbaarheid (10%).

De belangrijkste redenen om naar cloud computing te kijken, zijn volgens de IT-professionals kostenbesparingen (36%) en flexibiliteit/schaalbaarheid (33%). Daarnaast geeft 52 procent aan in de hybride cloud te geloven, 36 procent in de private cloud en 12 procent gelooft niet in de cloud.

“Het is volkomen begrijpelijk dat er over de beveiliging van public clouds nog altijd veel onzekerheid heerst en dat security, afhankelijkheid en performance samen de belangrijkste belemmeringen vormen”, zegt Jerry Rozeman, CTO bij Telindus-ISIT. “De markt is nog altijd wantrouwend en aanbieders hebben hierin nog een lange weg te gaan. Voor organisaties die willen migreren naar de public cloud, is het belangrijk om zich te realiseren dat SLA’s geen garantie bieden. Zorg ervoor dat je echt een kijkje in de keuken neemt bij service providers. Kijk bijvoorbeeld welke technologie er wordt gebruikt, wat voor mensen er werken en hoe hun securitybeleid eruit ziet, want dit is minstens zo belangrijk als SLA’s. Public cloud is één van de mogelijke oplossingen, maar zoek vooral ook eerst uit waar de problematiek echt ligt binnen de organisatie. Pas dan kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk cloud-model het beste bij de organisatie past.”

 

Bron: www.persberichten.com