NDA Incasso staat op 17 november 2009 voor de vijfde keer op de Credit Expo. Vorig jaar trok de stand van de Nederlandse Deurwaarders Associatie veel aandacht door een display met een afbeelding van twee naakte personen, slechts ‘beschermd’ door een paraplu.

Onder het motto ‘Uitkleden is niet nodig’ onderstreepte NDA dat succesvol incasseren nooit ten koste hoeft te gaan van de menselijke maat.  ‘De mens is de maat van alle dingen’, luidt het motto van NDA Incasso. Het is een statement om ons te onderscheiden”, zegt directeur Connie Maathuis. “Ik zie hoe belerend en intimiderend sommige incasso-intermediairs omgaan met mensen. Terwijl dat echt niet nodig is. Een debiteur weet zelf wel dat hij nog niet heeft betaald.”

‘De menselijke maat’ is een norm die als het ware in het DNA zit van NDA medewerkers: fatsoenlijk omgaan met debiteuren en andere partijen in het incassotraject. Maathuis: “Juist met debiteuren moet je helder en fatsoenlijk communiceren om je doel te bereiken. Luister naar ze, probeer zijn of haar kant van de zaak te begrijpen. Dat is niet soft. We laten ons niet in de luren leggen. Onze ervaring is dat je met die grondhouding het meest kunt bereiken.”

Bron: www.creditexpo.nl