Swiss Post biedt, via haar dochteronderneming PostFinance, een nieuw product dat debiteurenbeheer, de voorfinanciering en betalingsgaranties voor bedrijven omvat.

Het product, "Factoring Plus" is nieuw op de Zwitserse markt en is verkrijgbaar vanaf het begin van 2011. Intrum Justitia werkt samen met PostFinance door hen te voorzien van kredietwaardigheidscontroles en garanties rond betalingen.

De nieuwe dochteronderneming, Debtors Service Ltd, biedt ondernemingen in Zwitserland een nieuw product waarbinnen debiteurenbeheer, voorfinanciering en betalingsgaranties vallen. Het debiteurenbeheer omvat controles van de kredietwaardigheid, het doen van de boekhouding en het versturen van herinneringen.

Voorfinanciering houdt in dat zakelijke klanten tot 90% van het factuurbedrag ontvangen kort nadat de factuur is verzonden naar hun klanten. Betalingsgaranties dekken de verliezen als gevolg van onbetaalde facturen door de eindklant.

"Factoring Plus combineert betalingstransactie en corporate financiële diensten.
Factoring Plus zal bijdragen tot PostFinance's positie als de nummer 1 betalings-dienstverlener in Zwitserland ", zegt Beat Witschi, hoofd van producten op Post Finance.

Intrum justitia zal de verantwoordelijkheid nemen voor het verstrekken van kredietwaardigheidcontroles en betalinggaranties aan de klanten van het nieuwe bedrijf.

"Het verstrekken van betalingsgaranties is een concept dat wij al vele jaren aan klanten hebben aangeboden, echter niet als een onderdeel van een groter begrip als Factoring Plus. Met een partner als Intrum Justitia om de betaling te garanderen, zal de klant zijn financiële risico's verminderen en zijn cash-flow verbeteren, wat zeer belangrijk voor veel bedrijven is. Ik ben erg trots op om dit product met Swiss Post te kunnen voeren", aldus Thomas Hutter, Regional Managing Director van Intrum Justitia Centraal-Europa.

Factoring Plus is bestemd voor online winkels en bedrijven die factureringdiensten aanbieden en direct toegang tot uitstaande liquiditeit willen hebben. Voorbeelden hiervan zijn telecomaanbieders, water-en elektriciteitsbedrijven en MKB'ers.

"Intrum Justitia biedt een breed scala van diensten met toegevoegde waarde binnen credit management en financiële diensten. Jaren ervaring binnen credit management hebben ons in staat gesteld uitgebreide informatie over de vele markten in Europa samen te stellen. Het stelt ons in staat om deze innovatieve diensten aan te bieden. Het nieuwe partnerschap met PostFinance is daar een geweldig voorbeeld van ", aldus Lars Wollung, President en CEO van Intrum Justitia.

Bron: Platform Electronisch Factureren