Voor particulieren wordt het via een fiscale regeling straks aantrekkelijker om te investeren in Nederlandse mkb-ondernemingen en start-ups. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat het kabinet hiervoor 50 miljoen euro vrijmaakt. De ondernemersorganisaties hebben zich hier namelijk hard voor ingespannen.

Vriend Piet-regeling 

De regeling, ook wel de ‘Vriend Piet-regeling’, stimuleert niet alleen directe investeringen door bijvoorbeeld familie of vrienden in een startende onderneming. Maar ook investeringen via intermediaire fondsen vallen hieronder. Fondsen kunnen namelijk kapitaal bundelen en daarmee aan een grotere vermogensbehoefte van een onderneming voldoen.
Deze regeling wordt in de loop van volgend jaar concreet uitgewerkt en gaat in per 1 januari 2017, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Nationale Financieringswijzer

Financiering blijft volgens VNO-NCW en MKB-Nederland, sowieso de komende jaren een belangrijk aandachtspunt voor met name het midden- en kleinbedrijf (mkb). Zo is het financieringslandschap voor het mkb enorm veranderd. Is er naast financiering via banken ook veel ander financieringsaanbod beschikbaar gekomen.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn dan ook blij dat al het financieringsaanbod overzichtelijk beschikbaar komt op de Nationale Financieringswijzer. Dit is een publiek-privaat portaal van de Nederlandse Vereniging van Banken, het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemen, MKB-Nederland en VNO-NCW.

De Nationale Financieringswijzer wordt op 21 september door minister Kamp gelanceerd tijdens de MKB Top over financiering in Den Haag.

Bron: MKB Nederland