Knab, de online bank voor zelfstandigen, heeft in 2023 een recordwinst geboekt. De bank rapporteerde een nettowinst van € 134 miljoen, een stijging van € 102 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Eén op de drie starters kiest voor Knab

De groei van het klantenbestand speelt een belangrijke rol in het succes van Knab. Het aantal klanten steeg met 12% tot 389.000 klanten in totaal. De groei was het sterkst onder zakelijke klanten; het aantal zakelijke rekeninghouders steeg met 39.000. In 2023 koos één op de drie startende zelfstandigen voor een zakelijke rekening van Knab. Het operationeel resultaat steeg met € 154 miljoen. Die stijging is voornamelijk toe te schrijven aan een stijging in renteopbrengsten en hogere fee-inkomsten

Knab blijft zijn dienstenaanbod uitbreiden. Zo kunnen zelfstandig ondernemers sinds 2023 een zakelijke lening aanvragen bij de bank. Daarnaast werkte de bank achter de schermen aan een hypotheekproduct voor zzp’ers dat later dit jaar wordt geïntroduceerd.

Financieel slimmer maken

De nummer 1 bank voor zzp’ers blijft zich inzetten om zelfstandigen financieel slimmer te maken, onder meer door webinars en door bijna 100 nieuwe artikelen toe te voegen aan de ‘Knab Bieb’. De informatieve artikelen in deze online bibliotheek werden in 2023 meer dan 2 miljoen keer gelezen.

Tevreden klanten

Met een gemiddelde Net Promotor Score (NPS) van +40 onder zakelijke klanten, laten de zakelijke klanten van Knab zien hoe blij ze zijn met hun bank. Voornamelijk vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de focus op zzp’ers.

Knab kijkt met vertrouwen naar de toekomst en blijft investeren in technologische innovatie om zijn positie als de nummer één bank voor zelfstandigen verder te verstevigen.

Nadine Klokke, CEO: “Ik ben trots op onze klanten die elke dag weer nieuwe wegen in slaan als ondernemer, die vol passie hun ambitie nastreven en met hun werkzaamheden een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. We zijn tevreden met de winst die we hebben geboekt en zijn blij met ons hardwerkende team dat zich met veel toewijding inzet voor onze klant. 2023 was voor Knab een uitstekend jaar en dankzij onze klanten weten wij het precies waar we ons dit jaar op moeten concentreren om hen nog beter te bedienen.”

Over Knab

Knab, de eerste onlinebank van Nederland, is in 2012 opgericht. Met intuïtieve financiële producten, praktische informatie en slimme features toegespitst op de behoefte van de zzp’er is Knab de bank voor zelfstandigen.

Het volledige jaarverslag lees je hier: Annual Report 2023 Knab NV

Bron: Credit Expo