Kredietinformatie zit vooral opgeslagen in besloten databases van kredietverzekeraars en kredietinformatiebureaus.

Dit past niet in de huidige tijdgeest waarin informatie vaker openbaar beschikbaar is. Daarom lanceert Graydon als eerste creditmanagement bedrijf ter wereld een zakelijk gecrowdsourcet platform waar bedrijven hun kredietrating en betaalgedrag openbaar kunnen maken: OpenCompanies.nl

Bedrijven hebben zelf invloed op kredietvoorwaarden

Via www.opencompanies.nl kunnen bedrijven zelf invloed uitoefenen op hun krediet- en leveringsvoorwaarden van leveranciers en banken. OpenCompanies stelt bedrijven in staat hun kredietrating, kredietlimiet en betaalgedrag openbaar te maken. Een volledig open bedrijfsprofiel met recente jaarstukken en betaalervaringen geeft banken en leveranciers meer vertrouwen om zaken te doen.

Financieel én sociaal gecrowdsourcet platform

OpenCompanies gelooft dat informatie van kredietspecialisten een geen volledig beeld geven van een bedrijf. Daarom stelt OpenCompanies bedrijven in staat zelf data toe te voegen zoals betaalervaringen, bedrijfupdates en social media ervaringen. Graydon verifieert de informatie en voegt zelf ook informatie toe zoals gerechtelijke uitspraken, KVK gegevens, jaarrekeningen en onderzoeksresultaten. Deze informatie wordt gepubliceerd een beter beeld kan worden verkregen over de financiële gezondheid van handelsrelaties.

Zoekmachine met 2,3 miljoen bedrijven

De bedrijfsprofielen van alle 2,3 miljoen bedrijven in Nederland zijn makkelijk vindbaar via de zoekmachine op www.opencompanies.nl en zijn geoptimaliseerd voor Google.

Bron: Graydon