Leden van de Berner Unie, de internationale brancheorganisatie van kredietverzekeraars, hebben in 2011 voor ruim 1,4 biljoen (1.400 miljard) euro aan internationale handel verzekerd tegen wanbetaling.

Dit is een stijging van 17 procent ten opzichte van 2010. Hiermee ondersteunen de leden van de Berner Unie 10 procent van de wereldwijde export.

Dit meldt Johan Schrijver, president van de Berner Unie en algemeen directeur van Atradius Dutch State Business, naar aanleiding van de voorjaarsvergadering van de Berner Unie afgelopen week in Brussel. Atradius is qua omvang een van de grootste leden van de Berner Unie.

Sinds het begin van de kredietcrisis hebben kredietverzekeraars voor een totaalbedrag van 12 miljard euro uitgekeerd als schadevergoeding aan exporteurs voor door hen geleden schade wegens non-betalingen.

Het hoge niveau van de verzekerde export komt overeen met het herstel van de wereldhandel en toont de grote behoefte aan de dekking die de leden van de Berner Unie leveren.

Johan Schrijver: “De financiële crisis is nog niet over. De leden van de Berner Unie, inclusief Atradius, zijn bereid en in staat een nog grotere bijdrage te leveren aan economische groei en aan het herstel van de internationale handel. Export is het juiste medicijn om de crisis te bestrijden.”

 

Bron: www.creditexpo.nl