De Kamer van Koophandel helpt ondernemers online bij het vinden van nieuwe, duurzame oplossingen voor hun bedrijf door middel van MOOC Duurzaam. Deze online module geeft toegang tot topondernemers en experts. Met een interactieve, online ontdekkingsreis die op 15 mei begint, gaan ondernemers concreet aan de slag met duurzaam ondernemen.

Veel ondernemers hebben belangstelling voor duurzaamheid in hun bedrijf, maar hebben ook weinig tijd. Daarom biedt de KvK mkb-ondernemers een zogenoemde Massive Open Online Course (MOOC) met de titel ‘Duurzaam vooruit met uw bedrijf’. Ondernemers kunnen op hun eigen tijd deelnemen aan deze mix van een online cursus en social media-platform en kiezen hun eigen uitdaging. Zo wordt er concreet gewerkt aan duurzaamheid van producten, productieprocessen of duurzaamheid in samenwerkingsvormen. Een combinatie van deze zaken is mogelijk. Juist ondernemers lopen voorop als het gaat om duurzaamheid en kunnen nu snel de juiste kennis en contacten opdoen.

Toonaangevende experts zoals futuroloog Wim de Ridder en Aglaia Fischer van Circle Economy laten de nabije toekomst zien. Daarnaast zorgen topondernemers zoals Quirijn Bolle (Marqt), Bart van Olphen (Fish Tales), Peter de Rooy (De Rooy Transport) en Meiny Prins (Priva) voor inspiratie met praktische tips en adviezen. Ondernemers zien in de modules bij collega’s hoe ze met duurzaamheid hun business kunnen versterken. In de MOOC toont de KvK de mogelijkheden om met duurzaamheid het bedrijfsrendement te verbeteren.

MOOC ‘Duurzaam vooruit met uw bedrijf’ maakt onderdeel uit van het programma ‘Duurzaam Vooruit, dat de KvK samen met partners als RVO, MVO Nederland en diverse brancheorganisaties heeft ontwikkeld. Eerder organiseerde de KvK succesvolle Massive Open Online Courses op het gebied van onder meer innovatie en smart industry.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie of aanmelden voor deelname aan de MOOC ‘Duurzaam Vooruit’ via www.kvk.nl/duurzaamvooruit. Deelname is gratis.

Bron: Kamer van Koophandel (KvK)