Het aantal gedwongen huisuitzettingen door woningcorporaties in verband met huurschulden blijft toenemen en de maatschappelijke schade hiervan vormt een nijpend probleem.

Recent is een nieuw initiatief gestart onder de naam Huurincasso Platform met als doelstelling meer aandacht te geven aan de specifieke problematiek rondom huurincasso.

De initiatiefnemers zijn Henk Dijk, Manager Woonadministratie bij woningcorporatie Stichting Nijestee (foto hierboven) en Henri van de Ende, voormalig Directeur Shared Servicecentrum van woningcorporatie Portaal. Silvano Orvini, eigenaar van Orvini Credit Management Personeel & Advies, heeft zich later bij het Huurincasso Platform aangesloten.

Het platform beoogt huurincasso specialisten van woningcorporaties met elkaar in contact te brengen en kennis met elkaar te laten delen. Zodoende kan beter inzicht worden verkregen in effectieve interventies om huurschulden en daarmee huisuitzettingen te voorkomen. Op dinsdag 9 september jongstleden was de allereerste bijeenkomst van leden van het platform in Vianen. Met ruim 60 deelnemers was het een zeer geslaagde bijeenkomt.

Tijdens de aankomende editie van Credit Expo op donderdag 6 november in Nieuwegein komen de leden van het Huurincasso Platform weer bij elkaar. Het Huurincasso Platform is op de Credit Expo met een stand vertegenwoordigd. Iedereen die actief is op het gebied van huurincasso is van harte uitgenodigd om de stand te bezoeken. Om 10.30 uur verzorgen Henk Dijk en Silvano Orvini tevens een presentatie over huurincasso en de mogelijkheden om de processen naar een hoger niveau te tillen.

Later op de dag worden er ook zogeheten Guided Tours georganiseerd waar huurincasso specialisten van woningcorporaties onder begeleiding van Henk Dijk een Silvano Orvini gericht een aantal exposanten kunnen bezoeken die innovatieve diensten bieden die voor het huurincasso proces relevant zijn.

Bij voldoende animo zal het Huurincasso Platform in de toekomst meer bijeenkomsten organiseren. De benchmark huurincasso die al enkele maanden door Henk Dijk en Silvano Orvini onder ruim 80 woningcorporaties wordt verspreid zal daarnaast verder worden ontwikkeld. Het streven is om 100 corporaties per kwartaal cijfers met elkaar te laten delen zoals het huurachterstand percentage en het aantal ontruimingen wegens huurschuld.

Voor meer informatie over het Huurincasso Platform kunt u contact opnemen met Silvano Orvini via E: s.orvini@orvinicmpa.nl of T: 06-46025600

Credit Expo is gratis toegankelijk na online voorregistratie via de website. 

logo_huurincasso_platform

Bron: www.creditexpo.nl