Tijdens de Credit Expo is voor de achtste keer de VVCM Credit Management Innovation Award uitgereikt. De onafhankelijke jury riep Mail to Pay uit tot winnaar. CEO Rody Heijstek van Mail to Pay nam de prestigieuze vakprijs in ontvangst.

Voor de Credit Management Innovation Award 2018 waren in totaal vier praktijkcases ingezonden. Uit de aanmeldingen selecteerde de onafhankelijke jury twee nominaties; Creditcubes (Evolution) versus Mail to Pay (Revolution). Beide cases lieten zien dat er nog veel staat te gebeuren op het gebied van innovatie in de branche.

Op de Credit Expo in Nieuwegein werd de winnaar bekendgemaakt: Mail to Pay met het project de zelflerende regelingenbot. ‘De prestatie van Mail to Pay bevestigde dat routinetaken van de credit manager verdwijnen, waardoor er hogere eisen aan de functie worden gesteld’, aldus VVCM- en juryvoorzitter Cees Jansen bij de uitreiking van de prijs. Het resultaat imponeert en maakt Mail to Pay de terechte winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2018’. Lees een interview met Rody in de volgende editie van vakblad De Credit Manager.

Naast de winnaar dong ook genomineerde Creditcubes mee naar de vakprijs


Creditcubes is een multi-tenant SaaS oplossing met een unieke kwalitatief hoogwaardige database structuur. Hierop is een report-engine aangesloten waaruit met één druk op de knop consistente rapportages kunnen worden gerealiseerd. Credit Managers beschikken met de oplossing over stuurinformatie die daadwerkelijk inzicht geeft in de effectiviteit van het Credit Management proces.

Over de VVCM Credit Management Innovation Award

De Credit Management Innovation Award is een initiatief van de Vereniging Voor Credit Management (VVCM). De VVCM vindt innovatie van groot belang. Het zorgt ervoor dat het creditmanagement vak zich doorontwikkeld. Dit komt ten goede aan opdrachtgevers, hun klanten en daarmee de samenleving. De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is bedoeld om bedrijven, personen en/of organisaties te eren voor de wijze waarop zij een innovatieve bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van en/of de introductie van nieuwe tools voor credit managers.

Over de Vereniging Voor Credit Management (VVCM) 
De Vereniging Voor Credit Management (VVCM) is in 1990 opgericht en behartigt de belangen van alle credit managers in Nederland. Inmiddels heeft de VVCM haar bestaansrecht dubbel en dwars bewezen. Zo heeft de VVCM er in de afgelopen jaren mede voor gezorgd, dat het belang van een goed credit management – als vanzelfsprekend onderdeel van het bedrijfsbeleid – binnen organisaties wordt onderkend. Via de Haagse Commissie onderhoudt de VVCM actieve contacten met de Haagse politiek over onderwerpen die relevant zijn voor credit management in Nederland.

Bron: VVCM