Main Capital III heeft een meerderheidsbelang verworven in credit management software bedrijf OnGuard International Holding.

OnGuard biedt credit management software oplossingen en heeft de afgelopen jaren een internationale klantenkring opgebouwd van meer dan 850 klanten in meer dan 42 landen.

OnGuard is opgericht in 1993 en heeft kantoren in Nederland (Hoofdkantoor), Londen en Sydney. Het flagship product is OnGuard Connext. OnGuard’s geavanceerde software en services helpt bedrijven om hun accounts receivables management te optimaliseren; inclusief credit, collections en complaints management en cash allocation.

Elke dag gebruiken meer dan 12 duizend gebruikers de software die in meerdere talen en voor alle valuta beschikbaar is. Onder de belangrijkste klanten behoren BMW Financial Services, Sun Chemical, Avis Budget Group en Sodexo.

Het is OnGuard’s missie om hun gewaardeerde klanten te bedienen met een low risk, high value oplossing en continu te focussen op innovatie en de verbetering van de kwaliteit van de software en services. Deze transactie stelt OnGuard in staat om verder te internationaliseren, zowel in direct sales als via partners. De laatste jaren heeft OnGuard een internationaal partnernetwerk opgebouwd met lokale partners in Italië, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Brazilië.

De samenwerking

“Sinds we in 1993 zijn begonnen met het maken van software, is OnGuard gericht op het leveren van de beste credit management software aan onze klanten wereldwijd. De steun van Main Capital biedt nieuwe mogelijkheden in termen van groei voor het bedrijf en innovatie voor onze klanten. Het onderstreept onze voortdurende toewijding om het werkkapitaal van onze klanten te optimaliseren door middel van integratie van hun accounts receivables. We zien ernaar uit om verder te bouwen aan een innovatieve en succesvolle toekomst voor OnGuard en haar klanten samen met Main Capital”, David W. Taylor, CEO van OnGuard.

“OnGuard is een succesvolle onderneming met een indrukwekkend wereldwijd klantenbestand. Als gespecialiseerde software investeerder hebben we veel ervaring opgedaan in het strategisch uitbouwen van bedrijven in de Fintech sector. Doelstelling is om OnGuard qua business model, marktpositie en mate van internationalisatie naar een hoger plan te brengen”, aldus Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital Partners.

Voor de transactie is een Mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Bron: www.creditexpo.nl