Eerder dit jaar verscheen een interview in de Credit Expo nieuwsbrief met Reza Atighi (Managing Director Intrum Benelux). Zoals destijds door Reza werd verwoord, zien we diverse positieve veranderingen in onze sector. De laatste jaren zagen we onder andere dat Maatschappelijk Verantwoord Incasseren (MVO) daadwerkelijk vorm heeft gekregen in de operationele processen bij onze opdrachtgevers, maar ook in onze interne organisatie. We kunnen inmiddels wel concluderen dat maatschappelijk incasseren in onze sector is verankerd. Als marktleider lopen we voorop op dit vlak en  steunen wij bovendien verschillende initiatieven op dit vlak. Op Credit Expo geeft Intrum ook nadrukkelijk aandacht aan het schuldenknooppunt op onze stand.

Een meer recente verandering zien we in de verschuiving van verdienmodellen, waarbij de rekening van het incasseren van vorderingen steeds vaker door onze opdrachtgevers wordt betaald. Dit biedt ons en onze sectorgenoten ruimte om op een andere manier om te gaan met incassokosten, wat leidt (moet leiden) tot een nog menselijker traject en een hogere tevredenheid bij de schuldenaar over onze opdrachtgevers.

Al deze veranderingen vragen veel van onze mensen, onze processen en onze systemen. We hebben veel veranderd de afgelopen jaren en zullen dat de komende jaren ook (moeten) blijven doen. Continu zoeken naar verbeteringen, hoe klein soms ook, brengt onze organisatie en de gehele sector verder.

Als er één plek is waarbij kleine verbeteringen het verschil kunnen maken, is dat de Formule 1. Zo kwamen we bij onze gastspreker op de Credit Expo, Marc Priestley. Marc heeft 10 jaar in de Formule 1 pitstraat van McLaren gewerkt met bekende namen als Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Kimi Raikkönen. Momenteel werkt hij als verslaggever/reporter en doet hij verslag voor o.a. de BBC en Sky bij de grand prix raceweekenden. Tijdens zijn (Engelstalige) presentatie zal Marc uitleggen hoe het er in de pits aan toe gaat bij een Formule 1 topteam. Hij zal op een leuke manier de link leggen naar raakvlakken met Credit Management als het gaat om onder andere teamwork, omgaan met veranderingen, innovatie, planning & strategie. We hopen de aanwezige bezoekers tijdens de sessie te inspireren om als sector naar verandering te blijven zoeken en deze te omarmen.

Wilt u deze sessie graag op 28 oktober in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch bijwonen? Stuur dan een e-mail aan marketingnl@intrum.com en wij zullen u uiterlijk op 21 oktober bevestigen of u aanwezig kan zijn.

Bron: Credit Expo / Intrum

P.S. Als u aan deze sessie wilt deelnemen, vergeet dan niet om eerst te registreren voor Credit Expo!