Martin van Loon is benoemd als nieuwe CEO van gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN.

Met ingang van 1 februari 2015 start Van Loon in zijn nieuwe functie. Samen met het dagelijkse bestuur van GGN, voert hij de organisatorische hervormingen door die vorig jaar zijn gestart.

Martin van Loon is een ervaringsdeskundige in de financiële sector en incassobranche. Voor zijn overstap naar GGN was hij onder andere werkzaam bij Lindorff en ABN Amro waar hij diverse directie- en bestuursfuncties bekleedde. Sinds oktober 2014 versterkte hij het bestuur van GGN al als CFO.

Van Loon neemt het stokje over van Henk Keizer. Keizer besloot na zes jaar voorzitterschap plaats te maken voor vers bloed aan de top: “Ik heb de losse regionale kantoren uit zien groeien tot een succesvolle fusie-organisatie en marktleider in de creditmanagementbranche. GGN ontstond uit deurwaarderskantoren en groeide tot een onderneming die de volledige order-to-cash-keten verzorgt. Daarbij was –en is- ons uitgangspunt optimale klantwaarde in alle opzichten; financieel maar zeker ook relationeel. Nu is het tijd voor een nieuwe roerganger om de hervormingen verder door te voeren.”

Van Loon kwam binnen bij GGN op het moment dat er belangrijke veranderingen plaatsvonden in de organisatiestructuur, de systemen waarmee GGN werkt en de personele bezetting. Van Loon: “De creditmanagementbranche is toe aan verandering. Onze klanten vragen om een kennispartner die hen advies geeft over de juiste keuzes in het gehele betaaltraject. Het zelfredzaam maken van de klant staat centraal. GGN speelt daarop in en is – al voor mijn komst – gestart met de implementatie van een nieuwe manier van werken, ondersteund door een hoge mate van automatisering. Dat is een ontwikkeling naar mijn hart. We maken onze processen efficiënter, lijnen korter en kunnen daardoor meer focussen op onze expertrol om echt van toegevoegde waarde te zijn voor de klant en debiteur! De koers is bepaald en ik vind het een eer om GGN door de veranderingen heen te leiden.”

Bron: www.creditexpo.nl