Stichting Schuldenknooppunt heeft Maurits Colly benoemd als nieuwe directeur. Hiermee begint de organisatie van de stichting vaste vorm aan te nemen. Maurits is geen onbekende van het Schuldenknooppunt. Als directeur/eigenaar van Bos Incasso besloot hij als een van de eerste organisaties tot deelname aan het Schuldenknooppunt, het platform dat de gegevensuitwisseling tussen schuldhulpverleners en schuldeisers makkelijker en sneller maakt. Maurits is op 15 februari 2023 gestart.

Praktijkervaring en netwerk helpen Schuldenknooppunt versnellen

Het bestuur heeft voor Maurits gekozen omdat hij vanuit de praktijk en zijn netwerk kan bijdragen aan de opschaling van het gebruik van het Schuldenknooppunt. Zijn rol binnen het Schuldenknooppunt is goed te combineren met de verantwoordelijkheden die Maurits heeft bij Bos Incasso.

Maurits Colly over de nieuwe uitdaging:

“Als deelnemer van het eerste uur kijk ik er naar uit om een bijdrage te leveren om de stichting verder te professionaliseren, zodat het Schuldenknooppunt hét platform wordt om versnelling in schuldenrust te realiseren. Samen met publieke én private schuldeisers is het onze gezamenlijke taak en verantwoordelijkheid om, gebruikmakend van het Schuldenknooppunt, invulling te geven aan sociaal verantwoord incasseren. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer het Schuldenknooppunt een centrale rol heeft in de gegevensuitwisseling, we er samen voor zorgen dat we een noodzakelijke stap zetten om (dreigende) problematische schulden eerder te signaleren en onnodige kosten te voorkomen. Daarnaast geven we mensen met financiële problemen hierdoor een perspectief op een schuldenvrije toekomst.”

Overdracht Marianne Oostrik naar nieuwe directeur Maurits Colly

De komende periode trekken Maurits en Marianne Oostrik samen op om de overdracht natuurlijk en soepel te laten verlopen. Marianne blijft de komende maanden als strategisch adviseur aan de organisatie verbonden. Op dit moment worden ook de functies van strategisch accountmanager, beleidsadviseur en helpdeskmedewerker ingevuld. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt vaste bezetting gezocht voor de functies van technisch adviseur, communicatiemanager en officemanager. Hou daarom onze vacaturepagina de komende tijd goed in de gaten! De huidige medewerkers, die tot nu toe ingehuurd werden voor de invulling van deze functies, zullen na een warme overdracht naar verwachting in de zomerperiode afscheid nemen van de organisatie.

Schuldenknooppunt klaar voor de toekomst

Het Schuldenknooppunt groeit uit van startup naar een bestendige uitvoeringsorganisatie. Dit past bij de ambitie om het centrale platform te zijn voor gegevensuitwisseling in de wereld van schuldhulp. We maken gegevensuitwisseling tussen schuldhulpverleners en schuldeisers makkelijker en sneller. Door op 1 standaard manier en via 1 kanaal te communiceren verbinden we alle initiatieven in de schuldenketen. Zo worden mensen met schulden sneller geholpen.

Bron: schuldenknooppunt