In de wereld van ESG, duurzaamheid zijn meetinstrumenten steeds belangrijker. Je wilt als organisatie weten ‘hoe je het doet’. Daarvoor hebben we gekozen voor 2 ‘meetinstrumenten’: SCRM en Ecovadis. Dat geldt zeker voor Syncasso waarvoor duurzaamheid hoog op de agenda staat.

Social Responsible Credit Management (SRCM)

Omdat we het belangrijk vinden dat ESG-prestaties objectief gecontroleerd en gepresenteerd worden, zijn we één van de initiatiefnemers van de normering Social Responsible Credit Management (SRCM). Hiervoor zijn we volledig gecertificeerd. SRCM is een branchespecifieke norm waarin de MVO-richtlijnen concreet en praktisch zijn opgenomen. De SRCM-norm vormt de ideale basis voor een ESG-beleid dat verder reikt dan alleen incasso. Bij de samenstelling van de norm zijn alle algemene ESG-aspecten vertaald naar de praktijk van de incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. Met deze normering maken we zichtbaar, meetbaar en toetsbaar waar Syncasso altijd al voor heeft gestaan: ‘We care’.

Hoge duurzaamheidsbeoordeling EcoVadis

In 2022 ontving Syncasso een zilveren score op de duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis. Dit betekende dat we bij de hoogste 11% van alle beoordeelde bedrijven behoren. Omdat EcoVadis de grootste en meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen is en wereldwijd al meer dan 100.000 organisaties beoordeelde, is dit een mooie uitkomst. De beoordeling is onderdeel van een doorlopend MVO-monitoring- en verbeteringsproces op 4 thema’s: Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop. De methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000. Voor 2023 hebben we de doelstelling om een gouden score op de beoordeling van EcoVadis te behalen.

Bron: Syncasso