Het cloud-based subscription platform Mempay en Payment Service Provider (PSP) Online Betaalplatform, gaan samenwerken. Hiermee breiden beide ondernemingen hun dienstverlening verder uit en spelen zij in op de groeiende trend van het aanbieden van (online) producten en diensten in abonnementsvorm.

Subscription commerce verovert Nederland

Subscription commerce, het aanbieden van (online) producten en diensten in abonnementsvorm, wint steeds meer terrein in Nederland. Niels de Peuter (Mempay): “In deze snel veranderende economie willen consumenten en bedrijven meer gemak en meer service. Men wil de beste producten op een zelf uitgekozen moment thuisbezorgd krijgen en 24/7 gebruik kunnen maken van online diensten.” Denk aan het succes van bekende concepten als Netflix, HelloFresh en Boldking. “Mempay maakt het aanbieden van abonnementen toegankelijk voor íedere webwinkelier” aldus De Peuter.

 Samen sterker

Mempay en Online Betaalplatform geloven sterk in de kracht van samenwerking. Richard Straver (Online Betaalplatform): “Door samen te werken creëren we een betere gebruikerservaring. Mempay kan zich volledig richten op een makkelijk en krachtig abonnementen platform. Online Betaalplatform is hierdoor in staat om de complexiteit van veel verschillende verkopers, het automatisch incasseren en het verdelen van geïncasseerde gelden te reduceren tot een simpele koppeling met ons platform.”

Online Betaalplatform biedt als PSP-er diverse betaalmethoden aan. Het systeem achter Online Betaalplatform leent zich bijzonder goed voor het abonnementen platform Mempay. Het bedrijf heeft een overzichtelijke acceptatiemodule ontwikkeld, waarin een mandaat voor automatische incasso wordt afgegeven. Deze module is te integreren met diverse (internationale) betaalmethoden, waardoor het ook eenvoudig wordt om abonnementsmodellen in het buitenland uit te rollen. Roman Berkhout (Mempay): “Hierdoor wordt het ook eenvoudig om abonnementsmodellen in het buitenland uit te rollen. Dit sluit aan bij een toenemende vraag van onze klanten om onze dienstverlening ook internationaal te faciliteren.”

Succesvol ondernemerschap

Mempay en Online Betaalplatform worden beiden gerund door jonge, innovatieve ondernemers. Beide ondernemingen weten met hun tegendraadse visie een stoffige markt te hervormen. De Peuter en Straver zijn geen onbekenden van elkaar. Hun wegen kruisten elkaar voor het in eerst in 2010, toen beiden genomineerd waren voor de Sprout “25 onder 25”. Straver sleepte de prijs uiteindelijk in de wacht, maar van een concurrentiestrijd was nooit sprake. “Richard en ik hebben door de jaren heen altijd contact gehouden. Een samenwerking hing al geruime tijd in de lucht. Ik ben enorm blij dat deze nu gerealiseerd is”, aldus De Peuter.

Met Mempay wist De Peuter onlangs nog een nominatie voor de Meet Magento Innovatie Award 2016 in de wacht te slepen. Straver won recentelijk de Ondernemersprijs Haaglanden 2016.

Bron: www.creditexpo.nl