Mijnbudgetcoach.nl en Smart FMS hebben de handen ineengeslagen.

De franchisegever voor budgetcoaches en de softwareontwikkelaar voor het beheer van financiën brengen kennis en techniek samen om mensen verder te helpen hun geldzaken op de rit te zetten. Zo willen beide organisaties bijdragen aan een oplossing voor wat een groot probleem dreigt te worden.

De feiten liegen er niet om. Het aantal Nederlanders met schulden neemt toe. Veel van hen hebben zelfs daardoor weinig geld om van te leven. Een maatschappelijk probleem ligt op de loer, waarvoor een oplossing moet komen. Deze week pleitten de deurwaarders voor het beter beschermen van deze mensen.

Maar financiële zorg lijkt onbetaalbaar te worden. Alle financiële zorgverleners hebben te maken met bezuinigingen vanuit de overheid, stijgende kosten en aan de andere kant afnemende opbrengsten. “Het is nu noodzaak een structurele oplossing te bieden”, vinden Mijnbudgetcoach.nl en Smart FMS. Daarom hebben zij hun krachten gebundeld en een gezamenlijk model ontwikkeld.

Mijnbudgetcoach.nl, die budgetcoaches opleidt en faciliteert, gaat vanaf nu volledig gebruik maken van het door Smart FMS ontwikkelde digitale huishoudboekje. Het landelijk netwerk van budgetcoaches integreert dit Smart Kasboek in zijn budgetcoachtrajecten voor particuliere en zakelijke cliënten (bij het voorkomen van betalingsachterstanden van werknemers).

Verder zal Mijnbudgetcoach.nl praktische software van Smart FMS inzetten in gevallen van beschermingsbewind als mensen hun geldzaken niet meer zelf kunnen regelen.

Volgens directeur Jaco Brouwer van Mijnbudgetcoach.nl betekent de samenwerking met Smart FMS dat praktijk en theorie in het financiële beheer van consumenten nu op het juiste moment samenvloeien. “Beide organisaties zetten zich, ieder op hun terrein, in voor een financieel onbezorgd leven voor iedereen. Met ons nieuwe model biedt Mijnbudgetcoach.nl een oplossing die past bij de tijd. Bovendien zijn wij ervan overtuigd, dat wij hiermee een kwaliteit garanderen die aanmerkelijk beter is dan de traditionele aanpak.”

Directeur Bert Kuis van Smart FMS benadrukt het samengaan van techniek en menselijk denkwerk. “Er zijn mensen die zichzelf heel goed kunnen sturen door gebruik te maken van slimme software via het internet, eventueel met behulp van een virtuele coach. De tijd die overblijft, kan gebruikt worden voor intensievere persoonlijke zorg door coaches, zodat er meer mensen baat zullen hebben bij de hulp die geboden wordt. We zien ook hier dat intelligente software een goed hulpmiddel is in dienstverlening, in dit geval om de geldzaken van mensen weer op orde te krijgen.”

 

Bron: APS