De nieuwste economische cijfers laten zien dat burgers en bedrijven het in economisch opzicht moeilijk hebben. Het herstel van de Nederlandse economie komt niet vanzelf. Om het vertrouwen in de economie te herstellen, versterkt het kabinet de economie door te hervormen.

Dat zegt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in reactie op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het vierde kwartaal van vorig jaar.

Hervormingen doorvoeren die economie versterken

‘De economie krimpt, mensen zijn onzeker over hun baan, pensioen en waarde van hun huis’, aldus de bewindsman. ‘De enige manier om het vertrouwen in de economie te herstellen is hervormingen doorvoeren die de economie versterken en de overheidsfinanciën op orde brengen. Daar gaat het kabinet mee door.’

Minder uitgaven consumenten

De Nederlandse economie kromp in het vierde kwartaal van 2012 met 0,2% ten opzichte van het derde kwartaal. De krimp kwam met name omdat consumenten minder uitgaven en de bedrijfsinvesteringen daalden.

Nederlandse economie opnieuw in recessie

Omdat de economie ook in het derde kwartaal al kromp, bevindt de Nederlandse economie zich opnieuw in een recessie. Dit is de derde recessie sinds de financiële crisis in 2008. Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie met 0,9%.

Bron: Rijksoverheid.nl