Vorige week bracht Minister van Rechtsbescherming Franc Weerwind een bezoek aan Ultimoo Incasso in Woerden. In het kader van de nieuwe Wet Kwaliteit Incassodienstverlening (WKI) kwam de minister bij een NVI-gecertificeerd bedrijf kijken hoe de praktijk van incassodiensten eruitziet.

De minister werd namens de NVI ontvangen door Connie Maathuis en Arjan Stigter. Na een korte introductie over de WKI en incassodienstverlening in Nederland, mocht minister Weerwind aanschuiven bij twee incassomedewerkers van Ultimoo. De minister luisterde aandachtig mee met een aantal live-telefoongesprekken met debiteuren.

Aandacht voor duurzame oplossing

Minister Weerwind roemde de professionaliteit waarmee de medewerkers van Ultimoo betalingsachterstanden oplossen. Met name het luisterende oor en de ruimte voor persoonlijke aandacht voor debiteuren waardeerde hij enorm, zo bevestigt Sylvia van den Heuvel, senior huurincasso-specialist bij Ultimoo. “De minister was erg geïnteresseerd in de hulp die wij debiteuren bieden. Zo kijken wij niet alleen naar de schuld van nu, maar proberen wij er met een duurzame oplossing voor te zorgen dat de huurder ook in de toekomst de verplichtingen kan blijven voldoen. Hierover was hij zeer te spreken.”

Deze benadering, in combinatie met het streven om schulden op te lossen zonder tussenkomst van een rechter, zorgt ervoor dat minnelijke incasso een belangrijk economisch en maatschappelijk doel heeft in Nederland.minister-weerwind-op-bezoek-bij-ultimoo

De WKI als kwaliteitsstandaard

De minister erkent het belang van de nieuwe WKI voor de Nederlandse incassomarkt: “De nieuwe Wet kwaliteit incassodienstverlening die op 1 april in werking is getreden ziet erop toe dat het incassoproces eerlijk en effectief verloopt en dat kwaliteit en integriteit in de branche centraal staan.” Zijn waardering voor onze professionaliteit en ervaring bevestigde hiermee rol van Ultimoo als een leider in de branche.

Daarnaast onderstreept het bezoek van Minister Weerwind het voortdurende streven van Ultimoo naar kwaliteit en integriteit in incassodienstverlening.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte eerder al een video over de nieuwe WKI.

Bron: Ultimoo.nl