MKB-Nederland verwelkomt de twee nieuwe garantieovereenkomsten die minister Kamp van Economische Zaken sluit met aanbieders van mkb-financiering. Dat is vrijdag bekend gemaakt op de eerste Dag van de Ondernemer van MKB-Nederland. Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland: “Ondernemers zien dat de economie aantrekt, maar hebben in de crisisjaren flink moeten interen. Het is nu van belang dat het mkb kan blijven investeren. Dat vraagt een optimaal financieringsklimaat.”

 

De eerste garantieovereenkomst betreft een fonds van FundIQ ter waarde van ruim 31 miljoen euro voor het verstrekken van achtergestelde leningen aan het Nederlandse mkb. Hiermee kunnen mkb-ondernemers, die een beperkte zekerhedenbasis hebben, toch financiering krijgen. FundIQ richt zicht op ondernemers met een kredietbehoefte variërend van 250.000 tot 2,5 miljoen euro. De tweede overeenkomst (4 miljoen euro) wordt afgesloten met DBS2 Factoring, dat via debiteurenfinanciering de volledige facturatie voor freelancers, zzp’ers en het mkb verzorgt. Dat draagt bij aan het sneller betalen van rekeningen.

 

MKB-Nederland is blij dat de minister nieuwe aanbieders stimuleert. De ondernemersorganisatie spoort hem aan om meer partijen op deze manier op weg te helpen.

Bron: MKB Nederland