Op 7 maart 2014 werd MKBDoorgaan.nl (voorheen MKB Doorstart) gelanceerd: dé portal voor ondernemingen die in de kern gezond zijn, maar tijdelijk in (financiële) problemen zijn gekomen.

Het vijfjarig jubileum van onze stichting is daarmee vandaag een heuglijk feit. Dankzij steun van diverse provincies, gemeenten en Instituut Gak hebben wij al aan 1100 ondernemers met (financiële) problemen of groeiuitdagingen hulp geboden.

Resultaten

Sinds de start klopten 1100 ondernemers bij ons aan voor hulp. Hierbij waren 2630 werknemers betrokken, waarvan 1025 arbeidsplaatsen als kwetsbaar aan te merken zijn. 63 procent van de ondernemers werd geholpen op het gebied van advies en coaching. 37 procent kreeg hulp bij het vinden van financiering. Vervoersbedrijf Tip Top Toers is één van de bedrijven die onze hulp inschakelde. Het lukte eigenaar Erwin Mulder niet om een grote bus aan te schaffen.

“Via onze boekhouder kwamen we in contact met MKBDoorgaan.nl. Men wist gelijk van aanpakken, doorpakken en niet meer loslaten. Alle paden die we konden bewandelen, zijn bewandeld. Met als prachtig eindresultaat dat we onze grote bus konden aanschaffen” aldus Erwin Mulder.

Lees hier het volledige verhaal van Erwin Mulder.

Toekomstplannen

Initiatiefnemers Jacqueline Zuidweg en Jannie van den Berg zijn blij met de resultaten van de eerste vijf jaar. “Maar we zijn er nog niet”, vertelt Jannie. “We willen landelijk beschikbaar zijn voor alle ondernemers die het nodig hebben.” We werken provinciaal, maar iedere ondernemer in Nederland kan zich bij ons aanmelden.

Samenwerkingen

We werken samen met diverse partijen om zoveel mogelijk ondernemers te kunnen bereiken en helpen. Zo werken we samen met onder andere banken, de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en gemeenten om ondernemers te kunnen bereiken die de hulp hard nodig hebben. Meer dan 160 partijen gespecialiseerd in financiering, bedrijfsadvies en coaching staan klaar voor de ondernemer om hem of haar verder te helpen.

Bron: www.mkbdoorgaan.nl