Met deze mijlpaal versterkt Mollie haar aanwezigheid in de Britse markt

Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, heeft een vergunning als betaalinstelling ontvangen van de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse tegenhanger van de AFM. Mollie betrad begin 2021 de Britse markt met als doel betaaldiensten aan te bieden aan lokale bedrijven die de stap naar het buitenland wilden maken. Met een vergunning van de FCA zet Mollie nu een stap verder in haar ambitieuze groeiplannen. De komende tijd ligt de focus op het uitbreiden van zowel het aantal bedrijven op het platform als het productaanbod. Onderdeel daarvan is het introduceren van Mollie Capital in de Britse markt en het bieden van aanvullende betalingsoplossingen in 2024.

Vrijstellingsregeling voor financiële dienstverleners in EU

Tot voor kort maakte Mollie gebruik van de tijdelijke vrijstellingsregeling voor financiële dienstverleners die in de EU zijn gevestigd. Deze regeling ging van kracht na Brexit. Dat Mollie nu een Britse vergunning ontvangt, laat zien dat de financiële dienstverlener goed in staat is om in verschillende markten en geografische regio’s te opereren.

Integratie met e-commerceplatformen

Als internationale, kant-en-klare betalingsoplossing met een lokaal ondersteuningsteam is Mollie uitgegroeid tot een aantrekkelijke partij voor Britse bedrijven. Mollie biedt integraties met vrijwel alle e-commerceplatformen en belangrijke technologiepartners zoals Klaviyo. Het betaalplatform geeft eindgebruikers toegang tot honderden lokale betaalmethoden en levert een sterk aanbod van betrouwbare betaaloplossingen.

Mollie heeft onder andere het Britse bedrijf Lounge Underwear geholpen om hun activiteiten uit te breiden naar Europa. Daniel Marsden, de oprichter en CEO van Lounge, zegt het volgende over hun uitbreiding naar Nederland: “iDEAL is ongekend populair in Nederland, maar als Brit had ik er nog nooit van gehoord. Daarnaast weet ik dat het implementeren van payment gateways een echte nachtmerrie kan zijn. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een partner die me daarbij kon helpen en kwam bij Mollie uit. Mollie hielp mij aan een plug-in, en alles ging vervolgens heel eenvoudig in zijn werk.”

Koen Köppen, CEO bij Mollie: “Het ontvangen van onze vergunning als betaalinstelling van de FCA is een enorme mijlpaal voor ons. Het spreekt boekdelen over onze inspanningen om bedrijven van de beste oplossingen te voorzien. Deze vergunning zet de deur open voor groei en samenwerking en geeft ons een sterke aanwezigheid in de dynamische Britse markt. We kijken ernaar uit om de toekomst van betalingen verder vorm te geven in het Verenigd Koninkrijk.”

Bron: Persberichten.com