Zes grote Nederlandse bedrijven (Rabobank, KPN, Heineken, ING, Shell en SAS DNA Lab) houden vandaag, op de eerste dag van Global Entrepreneurship Summit (GES), in Den Haag pitches voor 400 (mkb)ondernemers uit de hele wereld. Daarnaast heeft VNO-NCW een ceo round table georganiseerd, met Amerikaanse en Nederlandse ceo’s, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Pompeo en premier Rutte.

Grote en kleine bedrijven aan elkaar koppelen

De pitches van de multinationals naar de (mkb)ondernemers is een omgekeerde ‘dragons den’-formule. Dit event wordt georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland en NLinBusiness als onderdeel van de Global Entrepreneurship Summit 2019. De formule is geïnspireerd op het CoSta-programma dat tot doel heeft om kleine en grote bedrijven beter aan elkaar te koppelen voor het oplossen van allerlei (innovatieve) vraagstukken waar bedrijven tegenaan lopen. En om kleinere bedrijven een betere ingang te bieden bij grotere corporate bedrijven.

Ceo round table met Rutte en Pompeo

Naast de ‘dragons den’ heeft VNO-NCW aanstaande maandagmiddag met de Nederlandse en Amerikaanse overheden een ceo round table georganiseerd waarbij de voorzitter van VNO-NCW en diverse Amerikaanse en Nederlandse ceo’s een overleg hebben met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo en minister-president Rutte. Doel is het aanhalen van de trans-Atlantische handelsrelatie en het bespreken van actuele onderwerpen.

Bron: MKB-Nederland