Per 18 april 2012 bundelen NIBE-SVV en de VVCM hun krachten en bieden vanaf dat moment gezamenlijk de opleidingen Certified Credit Practitioner (CCP) en Certified Credit Manager (CCM) aan.

Het is de gezamenlijke bedoeling het vakgebied credit management verder te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen. Maar ook om het vakgebied een prominente plek te geven bij bedrijven en instellingen. De gecombineerde inhoudelijke en didactische kennis van de VVCM en NIBE-SVV zal daar garant voor staan.

Ideale partner

De VVCM en NIBE-SVV zijn ervan overtuigd in elkaar de ideale partner te hebben gevonden, vooral omdat credit management bij financiële dienstverleners een kernproces is. Ook biedt de samenwerking kosten- en verkoopsynergie wat de opleidingen aantrekkelijk houdt en de mogelijkheid geeft tot verdere innovatie van de opleidingen. Niet in de laatste plaats is de samenwerking een belangrijke stap om het vakgebied bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Opleidingen Certified Credit Practitioner (CCP) en Certified Credit Manager (CCM)

De vaststelling en bewaking van de vereisten die aan credit managers worden gesteld, behoren al jaren tot het exclusieve domein van de VVCM. De opleidingen CCP en CCM zijn door de VVCM in eigen beheer opgezet vanwege het gebrek aan goede opleidingen voor credit management professionals in Nederland.

Met beide diploma’s kunt u zich onder voorwaarden inschrijven in een openbaar register van afgestudeerden bij de VVCM. Inschrijving geeft recht tot het voeren van de titel CCP of CCM. Beide opleidingen zijn tevens een door het CPION erkende Post-MBO respectievelijk Post-HBO opleiding.

Bron: VVCM