De kersverse samenwerking tussen NIBE-SVV en de VVCM (Vereniging voor Credit Management) werpt op 1 september a.s. zijn eerste vruchten af.

De VVCM-opleidingen Certified Credit Practioner (CCP) en Certified Credit Manager (CCM) worden dan namelijk voor het eerst aangeboden onder de regie van NIBE-SVV. Beide opleidingen zijn erkend door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Behalve theoretische modules, kennen ze allebei ook veel praktijkgerichte onderdelen. Zowel CCP (mbo+) als CCM (hbo+) is interessant voor professionals binnen het vak credit management. Met de diploma’s CCP en CCM verwerven de afgestudeerden de gelijknamige titels, en worden zij opgenomen in het openbare VVCM-register en het register van CPION.

Certified Credit Practitioner 
De opleiding CCP bestaat uit theoretische en praktische modules. De theoretische modules zijn Economie, Administratie, Financiën, Wiskunde en Statistiek. Het praktische modulaire aanbod bestaat uit Communicatie, Debiteurenbeheer, Gerechtelijke Invordering en Rapportage. Na de opleiding te hebben afgerond, beschikt de deelnemer over voldoende kennis en vaardigheden om op operationeel niveau optimaal te functioneren als Certified Credit Practioner. De opleiding CCP duurt 28 weken en kost € 3.140. De opleiding biedt een uitstekende basis voor CCM, de vervolgopleiding op post-hbo-niveau.

Certified Credit Manager
De opleiding CCM bestaat uit zes theoretische modules en een praktijkopdracht.
De modules, die elk een discipline uit het beroepsveld van de credit manager behandelen, zijn de volgende: Financiële functie, Juridische aspecten, International Business, Integrale Bedrijfsanalyse, Financiële Planning en Communicatie. De praktijkopdracht is gebaseerd op een onderwerp naar keuze, maar dient gericht op het verbeteren van het credit management binnen de onderneming waar de deelnemer werkzaam is. Doel van de opleiding is om de deelnemer te voorzien van een brede en diepgaande scholing, zodat hij optimaal op strategisch niveau kan functioneren als Certified Credit Manager. De opleiding CCM duurt twee jaar. Met praktijkopdracht, die onder begeleiding wordt uitgevoerd, wordt de opleiding afgerond. De totale kosten bedragen € 7.340.

Meer informatie en/of inschrijving
NIBE-SVV Klantadvies
T 020 520 85 34
F 020 520 85 35
cursist@nibesvv.nl
www.nibesvv.nl