Vanaf 1 september 2016 biedt het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) een financieringsregeling voor zakendoen in het buitenland. DTIF biedt leningen, garanties en exportfinanciering.

Dit fonds vervangt de financieringsinstrumenten Faciliteit Opkomende Markten (FOM) en Finance for International Business (FIB). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de DTIF-regeling uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor wie?

DTIF is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die willen investeren in of exporteren naar buitenlandse markten. De regeling stimuleert internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Voor welke landen?

DTIF is beschikbaar voor landen die het Dutch Good Growth Fund (DGGF) niet bedient, met uitzondering van sanctielanden.

2 onderdelen: investeren en exporteren

DTIF bestaat uit twee onderdelen: Investeren en Exporteren. Het DTIF-onderdeel Investeren is bedoeld voor ondernemers die de financiering niet rondkrijgen met hun bank. DTIF kan dan steun bieden in de vorm van leningen, garanties en (indirecte) participaties. Fondsmanager van dit onderdeel is RVO.nl.

Voor ondernemers die kapitaalgoederen willen exporteren naar één of meer DTIF-landen, biedt het DTIF-onderdeel Exporteren een exportkredietverzekering en exportfinanciering. Fondsmanager van dit onderdeel is Atradius Dutch State Business.

Meer informatie

Lees meer over DTIF op de pagina Dutch Trade and Investment Fund (DTIF).

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland