Op 24 januari hebben de Vereniging Voor Credit Management (VVCM) en het opleidingsinstituut AQademie van het strategisch adviesbureau AethiQs hun samenwerking bekrachtigd voor de post-hbo geaccrediteerde opleiding voor creditmanagers. Vanaf 1 mei 2022 gaat AQademie deze verzorgen. VVCM en AethiQs hebben de handen ineengeslagen om de relevantie van deze opleiding én hiermee van de creditmanagement professionals te vergroten.

De rol van de creditmanager is aan het veranderen, maatschappelijk en in de organisatie zelf. Maatschappelijk door de rol die men inneemt in dossiers als schuldsanering en in de organisatie door meer betrokken te zijn bij de bepaling én monitoring van het risicoprofiel van de organisatie. Gecombineerd met de ontwikkelingen op het vlak van datascience is de functie snel aan het veranderen. Deze ontwikkelingen zijn geïmplementeerd in een nieuwe leergang.

De nieuw ingerichte modules als Data gedreven besluitvorming, Risico Modellering, Strategisch maatschappelijk adviseren en Dilemma management zijn in één jaar af te ronden waarna men de professionele beroepstitel Certified Credit Manager (CCM) mag gebruiken. Er is een plicht tot het volgen van permanente educatie om de titel te behouden. De opleiding kan zowel incompany, als via open inschrijvingen en ook via personal learning gevolgd worden. Ook zijn alleen losse modules te volgen via het concept van ‘kennissparen’©.

Meer informatie over de CCM-opleiding is te verkrijgen via Harmen van der Panne, director van het opleidingsinstituut AQademie van AethiQs via E: Harmen.van.der.Panne@AethiQs.nl | T: 06 5733 9840 of kijk op www.AethiQs.nlwww.AQademie.nl

Bron: VVCM