Bedrijven en instellingen willen dat facturen op tijd en correct betaald worden.

Dit vraagt om een effectief debiteurenbeheer. Hiervoor is intern niet altijd de nodige tijd of professionaliteit beschikbaar. Creditmanagement organisatie GGN ontwikkelde speciaal voor Exact Online een online tool die dit probleem uit de wereld helpt.

Koppeling Exact Online en GGN

De bedrijfssoftware van Exact Online kan worden uitgebreid met zogenaamde add-ons, waardoor de online pakketten nog beter zijn af te stemmen op de bedrijfsspecifieke situatie van gebruiker. De nieuwste add-on heet GGN Incasso Connect: een online pre-incasso tool die een automatische koppeling maakt tussen de debiteurenadministratie van de gebruiker en het pre-incasso systeem van GGN. Met de term pre-incasso wordt de fase bedoeld van de betalingsherinnering.

Hoge scores

“De tool geeft overzicht, scheelt ontzettend veel tijd en werkt enorm effectief. Als gebruiker heb je in één keer overzicht van de openstaande posten en op welke daarvan actie ondernomen moet worden. Je bepaalt zelf wat je doorzet. Daar ontvang je ook rapportages van,” vertelt regiomanager Joost Beijers van GGN: “De scorings-percentages zijn erg hoog. Bij een aantal hogescholen waar GGN Incasso Connect werd geïmplementeerd, ging het rendement substantieel omhoog”.

Professionele pre-incasso

Opdrachtgevers kunnen GGN geautomatiseerd een opdracht geven om een betalings-herinnering te sturen op GGN-briefpapier of via een GGN-mail, voordat het minnelijke incassotraject wordt gestart. Gebruikers van de tool kunnen kiezen uit 10 brieven in verschillende toonzettingen. GGN doet de handling van de brieven. “En is de betalings-termijn bijvoorbeeld 30 dagen, dan wordt de post op dag 31 doorgeladen in het GGN-systeem. Daarmee wordt het hele proces op een professionele manier in werking gezet, verantwoord en correct. Na betaling ontvangt de debiteur bijvoorbeeld een bevestiging dat alle termijnen zijn voldaan.”

 

Bron: www.creditexpo.nl