Vanaf 9 september kunnen ondernemers en adviseurs voor betrouwbare en onafhankelijke informatie over elektronisch factureren terecht op de website www.e-factureren.info.
Tijdens het congres e-Factureren, dat op 9 september plaatsvindt in Media Plaza, verzorgt staatssecretaris De Jager van Financiën middels de overhandiging van het handboek "e-Factureren voor ondernemers" de lancering. Een groep van experts, bestaande uit het bedrijfsleven en overheid, is verantwoordelijk voor de realisatie van deze website.

Het wegnemen van de juridische, fiscale en technische drempels bij e-factureren leidt voor vele ondernemingen tot een efficiëntere en effectieve bedrijfsvoering. Ondernemers hebben hierdoor een grote behoefte aan informatie. De "Expertgroep Awareness e-factureren" van ECP-EPN, bestaande uit experts van onder andere Syntens, Novay, Nivra, SRA, de Belastingdienst, Economische Zaken, Platform ELFA & ICT-Office hebben hiervoor zorg gedragen middels de ontwikkeling van www.e-factureren.info.

Betrouwbare en onafhankelijke informatie
Ondernemers, accountants en dienstverleners, dienstverleners op het gebied van e-factureren en producenten van software kunnen terecht op de website. Deze is gevuld met handleidingen, achtergrondinformatie en veel praktische informatie over de mogelijkheden, implementatie en de werkwijze van e- factureren.

Voorbereiding voor MKB: congres e-Factureren
Welke voorbereidingen zijn nodig om e- facturatie toe te passen? Media Plaza organiseert in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken op 9 september het congres e- Factureren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden antwoorden geformuleerd, waarmee het MKB aan de slag kan.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën neemt het eerste exemplaar van het handboek e- Factureren in ontvangst van Arie van Bellen, directeur ECP-EPN. Tevens vindt ook de lancering van de website voor e-Factureren plaats; dé website voor digitaal factureren. Inschrijving is mogelijk via de website van Media Plaza, www.mediaplaza.nl, en is kosteloos.

Bron: Platform Electronisch Factureren