Een nieuw platform helpt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf om hun bedrijf te laten groeien.

Het platform wordt vanmiddag gelanceerd door koningin Máxima met een startsein en een korte toespraak. Ook premier Rutte is aanwezig. Hij houdt een toespraak en neemt deel aan het programma. Het evenement vindt plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

NLGroeit brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, coaches en opleiders die hen kunnen helpen om een volgende stap in hun groeiproces te zetten. Op www.NLGroeit.nl vinden mkb-ondernemers ook informatie en nuttige hulpmiddelen.

Doel is een snellere groei van mkb-bedrijven. Bedrijven met minder dan 50 werknemers zijn goed voor ongeveer 30 procent van de werkgelegenheid in Nederland. Als deze bedrijven een groeispurt doormaken heeft dat een aanzienlijk effect op de werkgelegenheid.

De vooruitzichten voor groei zijn goed. Bij een derde van de mkb-bedrijven stijgt de winst. Steeds meer ondernemers kunnen financiering krijgen. Ze worden minder vaak afgewezen door de bank en ze kunnen ook bij andere geldverstrekkers terecht. Dit blijkt uit de Financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken vandaag naar de Tweede kamer heeft gestuurd.

Tijdens het startevent van NLGroeit in Rotterdam spreken mkb-ondernemers met collega-ondernemers en CEO’s van grote Nederlandse bedrijven uit het netwerk van NL2025 over uitdagingen bij hun bedrijfsgroei en hoe daar mee om te gaan. Premier Rutte neemt ook deel aan de gesprekken.

NLGroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator en wordt gesteund door NL2025. NLevator is een stichting van en voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden. NL2025 is een beweging van toonaangevende mensen uit verschillende disciplines – sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs – die zich inzetten voor een beter Nederland, vooral voor verbeteringen binnen de thema’s onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving.Koningin Máxima was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Bron: Rijksoverheid.nl